İlk Yayın Tarihi:
2022
Parola Yayınları

2022 71. kitabı
Bütün kitaplarını okuduğum, çok sevdiğim bir yazar. Yeni çıkan #Sendenİbaret kitabına da bayıldım. Bir kadının istemeden, mecbur olup da verdiği bir kararın hayatındaki izlerini, her şeye rağmen güçlü durmak için verdiği iç mücadelesini okuyoruz. Nefise iç mimarlık okumuş ama hemen iş bulamadığı için erkek giyim mağazasında satış sorumlusu olarak çalışmaya başlamış. En azından kendi mesleğinde iş bulana kadar para kazanması gerekmektedir. Bir gün mağazaya bir sene önce terk etmek zorunda kaldığı eski sevgilisi Gökalp gelir. Karşılaşmaları ikisi içinde şok olmuştur. İşin kötüsü Gökalp mağazaya damatlık almak için gelmiştir. Düşünsenize ilk aşkınız, unutmadığınız ve asla unutamayacağınız kişiyle karşılaşıyor ve ona damatlıkta yardımcı olmak zorunda kalıyorsunuz. Neler hissederdiniz? Hele bir de karşınızdaki kişi onu terk ettiğiniz için size kızgınsa ve kendisinin çektiği acı kadar sizin de çekmenizi istiyorsa. Bu ikilinin ayrılmasına sebep olan, Nefise’nin bu kararı vermesine neden olan kişi de ayrı bir kitap konusu bence. Ebeveynlerin çocuklarını başka çocuklarla kıyaslaması büyük yıkımlara ve sağlıksız bireylerin yetişmesine sebep oluyor. Kitabın bu konuda da farkındalık yarattığını söylemeliyim. Gökalp’in düğün günü büyük bir felaket yaşanacak. Bu felaket tüm sırların ortaya çıkmasını sağladığı gibi herkesin kendi vicdanıyla yüzleşmesini de sağlayacak. Hayat çok kısa. Kimin nerede ve ne zaman öleceği, başına ne geleceği belli değil. Kalp kırmak çok kolay ama tamiri çok zor. Gökalp ve Nefise tüm okuyanlara bunu bir kez daha hatırlatacak. Kitabın akıcılığı ve kurgusu harikaydı. Yazarımıza @asligencgurisik bu güzel kitabı için çok teşekkür ederim. Keyifli okumalar…
2023 4. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2023 16:10
Gökalp ve ailesinin, Nefise’lerin oturduğu apartmana taşınmaları ile aralarında çok güzel bir arkadaşlık başlamıştır. Ancak ikisi de büyüyüp duyguları değişip aşka dönüşünce aralarındaki ilişki arkadaşlıktan sevgililiğe evrilmiştir. Beraber aynı okullara gitmişlerdir. Üniversitenin bitmesine çok az zaman kalmış ve evlilik planları yapmaya başlamışlardır. Ancak bir gün Nefise’nin, Gökalp’i terk etmesi ile peri masalları son bulmuştur. Aradan bir yıl geçmiş, Nefise mezun olmuş ancak iş bulamamıştır. O yüzden de bir erkek giyim mağazasında çalışmaya başlamıştır. Ancak çalıştığı mağazaya gelen bir müşteri geçmişteki kapanmayan yaralarının tekrar gün yüzüne çıkmasına neden olacaktır. Gökalp, damatlık almak için girdiği mağazada Nefise’yi görmeyi beklememektedir. Ve terk edilmişliğin acısını, üzüntüsünü ondan çıkartmaya, intikam almaya kararlıdır. Lakin evleneceği gün aldığı bir haber ona tüm intikamını unutturacak, daha büyük acılar ile sınanmasına neden olacaktır. Kısa ama içi dopdolu olan bir kitaptı. Her duyguyu derinden hissettim. Yeri geldi üzüldüm, yeri geldi onlarla kalbim acıdı ama onların mutluluğu ile de tebessüm ettim.Nefise çok güçlü bir karakterdi ki kitabın başından sonuna kadar her yaşadığı şey ile bunu size veriyor. Gökap’i ise ilk başta boğmak sonrasında sarıp sarmalamak istiyorsunuz. En çok ta bir yerde boğazıma öyle bir yumru oturttu ki hala geçmedi.Tabi birde bir karakter vardı ki delirdim. Yaptıklarını okudukça kitaba girip ağzına ağızına vurasım geldi.Neyseki her şey ortaya çıktı ve yaşanan her şey geçmişte kaldı. Yazarı okumamış olanlar varsa kısa ama bir oturuşta bitecek bu kitap sizlere tavsiyemdir.
2023 35. kitabı
Yeşilçam tadında… Fedakar Nefise, çalışkan ve zeki Gökalp, kötü karakterimiz, Hulusi Kentmen tadında bir patron. Akıcı bir oturuşta okunacak bir kitap, duygusal olarak benim için fazla ağır. Seveni elbet vardır.
2023 1. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2023 11:51
Başlarda acaba dedim sıkıcı mı ? Ama konu açıldıkça ve ortalardan sonlara doğru asla elimden düşürmediğim Türk filmi tadında mutlu sonla biten bir roman oldu.Nefise ile Gökalp aşkı,yeri yeri gözümden yaş akıttı.Özellikle Gökalp hastane odasinda Nefise'nin karşisindayken..sonra kavuşanlar yeni aşklar,Herkes mutlu kitap mutlu ben mutlu :)
Aşk
2022 111. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2022 23:12
Şeker gibi bir kapakla Türk filmi tadında olan bu güzelliğin yorumuyla geldim 220 sayfayı bir oturuşta bitirdim. Akıcı ve keyifliydi. . Kitabımız geçmiş ve şimdiki zaman şeklinde ilerliyor. Nefise, Damatlık satan bir mağazada görevli olarak çalışıyor. Bir gün eski sevgilisi damatlık almak için mağazaya gelirse ve onu Nefise giydirmek zorunda kalırsa Bu da yetmezmiş gibi bir de evine teslim etmek zorundaysa… İşte kızımız böyle zor bir durumda dik durmaya çalışırken eski sevgilisi Gökalp ise ona eziyet etmekten geri durmaz çünkü ona göre Nefise onu nedensiz bir şekilde terketmiştir. Peki gerçekte öyle miydi? Gökalp’in düğün günü gerçekleşen korkunç bir kaza ile geçmişlerinde yaşananlar bir bir gün yüzüne çıkmaya başlar. Nefise’nin kaçışının arkasındaki sebep neydi? Gökalp’ten sakladığı büyük sır ne? Geçmişlerinde her şey yolundayken aralarına kimler neden girdi? Hepsini ve daha fazlasını okuyup öğreniyoruz
2023 18. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2023 16:55
SENDEN İBARET Kitabın arasında kurutulmuş kiraz çiçekleri gibi hayatlar var. Buruk, narin, anı ve özlem dolu. Yine de sapasağlam. Bugün sizlere hayatın acı gerçeklerini, gözyaşlarıyla hamuruna kazımış bir kitabın yorumuyla geldim. Senden İbaret, insanoğlunun hatalarını gözler önüne sererken, aile, anne baba olmak gibi birçok toplumsal kavramı hırs, iyilik, pişmanlık ve sevginin benliğinde pişiriyor. Hüzünlü, içten ama aşk dolu bir eseri gözler önüne seriyor. Gökalp ve Nefise'nin hikayesi Adana'da başlayıp İstanbul'da son bulurken her sayfada acıyı derinden hissediyor ve Nefise'nin güzel kirpiklerini ne zaman açacağını beklerken umudu, Selin ve Doktor Kerem arasındaki çekimi, Meltem'in hüznünü, Ozan'ın hırslarını, Metin'in özlemini ve minik Çağrı'nın çığlıklarını duyumsuyorsunuz. Güçlü kadın portrelerinin çizildiği her kitap benim için velinimet niteliğinde ama bu kitap Aslı Abla'nın kalemiyle ilk kez tanışmama vesile olduğu için çok daha fazla kalbime dokundu. Kitabın konusuna gelirsek... Mimarlık bölümünden mezun olsa da geçmişteki aşkını karmaşık sebeplerden ötürü yüzüstü bırakmak zorunda kalan Nefise, bir butikte çalışmaya başlıyor. Geçmişten çıkagelen sevdiği adamın damatlığını ise bizzat giydirmek zorunda kalıyor. Derin acıların beşiğinde şekillenen birçok anı, kitabın sayfalarına gömülürken bizlere de bu olayın giz perdesini aralayıp hissetmek düşüyor. Karakterlerimizin acı dolu derin aşkını "latilokumum" kelimesinde, bazen kıskanç gözlerin ardında, bazen Gökalp'in ıslığında, bazen bir hastane koridorunda bazen de bir babanın gözünden deneyimliyoruz. Her anının eşiğinde, olaya daha da yaklaşırken buruk bir tebessüm oluşuyor yüzünüzde. Toplumun birçok yarasına parmak basan bir kitabı, kiraz çiçekleri kadar masum bir aşkta ve gözyaşlarında hissetmek
2023 7. kitabı
Senden İbaret – Aslı Genç Gürışık Okuduğum en keyifli Aslı Genç Gürışık kitaplarından biriydi. Benim için yazarın kitapları arasında ilk üçe girdi. Soluksuz okudum. Sizlere de can-ı gönülden tavsiye ederim #kitabınkonusu Gökalp ve Nefise çocukluktan beri komşu olan iki gençtir. Zamanla arkadaşlıkları tutkulu bir aşka dönüşse de yaşlarının küçük olması sebebi ile kaçak göçek buluşmaları devam etmiştir. Paylaştıkları onca şeye rağmen kaderin sillesi o kuş gibi yüreklerine inmiştir ve aralarındaki bağ kopmuştur. Nefise güzel bir kadındır ve yaşadığı tüm acılara rağmen tek bir şey için hayatta kalmıştır. Oğlu… Nefise çalıştığı yerde bir müşterinin terzilik işleri konusunda yardım istemesi üzerine yanına gider ve gördüğü silüet ile tüm kanı çekilir. Hayatın ona oynadığı oyunların bir yenisi daha diye düşünürken hiçbir şey olmamış gibi işini yapmaya devam eder. Ama kalbindeki sızı yıllar sonra aynı yaranın kanadığının habercisidir. Gökalp yakışıklı ve azimli bir adamdır. Tüm benliği ile sevdiği kadının gidişinin ardından yalnızca işine odaklanmış başarılı bir mimar olmuştur. Tam da ikisinin hayal ettiği gibi… Başarısının ardından gelen teklifler ve çalışmalar onu daha yükseğe taşımıştır. Bu süreçte tanıştığı Meltem ile de evlenme kararı almıştır. Açıklanamayan sırlar ve acının harmanlandığı gözlerinizi dolduracak bir hikaye. Yüreklerden taşan bu masum aşkı okumak için hala çok da geç sayılmaz #kitapyorumum Yazarın kalemine aşina olmam ve şiddetli tavsiyeler merak etmeme sebep olmuştu. Ve söyledikleri kadar varmış Benim için doyurucu bir romandı. Yazarın su gibi akan dili kurgunun bıraktığı iz kitabı elimden bırakmama engel olduBir gecede okudum ve keşke biraz daha uzun olsaydı dedirtti. Karakterlerin gelişimini ve olay örgüsünü yazarımız çok güzel işlemişti. Can yakan,
Roman-Edebiyat
Senden İbaret
2023 2. kitabı
Senden ibaret Bir kalp kaç kere öldürür sevdiğini? Nefise ; İlk aşkı ile evlilik hayali kurarken şimdi karşısın da ilk aşkı vardır ama o kendi için değilde başka bir kadın için hazırlar sevdiği adamı.. Çok zor şartlar altında çalışan ve zorunlulukları olan Nefise bir gün çalıştığı mağazaya gelen eski sevgilisiyle hayatı daha da zorlaşır..Gökalp kendisinden ayrılan Nefiseyi görünce geçmişin hırsı ile onunla oyun oynar ama bir gün oynadığı oyun Nefise için son bulur.. Ailesinden geçmişte Gökalp ile olduğunu saklayan Nefise sırların yükünü sadece ablasına bırakır..Nefise bir gün babasına bir sırrını verir ve bunun üzerine hayatları ailesinden uzak devam eden Nefise ye eşlik eden Selin vardır.. Gökalp ise her zaman Nefise ile evleneceğini düşünmüş ama yaşadığı olaylardan sonra güvenin daha önemli olduğunu düşünüp Meltem ile evlenmeye karar vermiştir.. Düğün günü ile olaylar tamamen karışır.. Yazarın okuduğum 2. Kitabıydı bol bol ağladığımı belirtmek isterim..
Roman
2023 2. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2023 09:23
Merhaba Bugün size PAROLA YAYINLARI ‘ndan çıkan @asligencgurisik ‘in son kitabı Senden İbaret ile geldim. Başladığı sayfadan sonuna kadar içinizi acıtacak bir hikaye. Nefise ve Gökalp çocukluktan yani daha birbirlerini ilk gördükleri anda aşık olurlar. Liseye giderlerken ise sevgilidirler. Gökalp Nefise’den bir yaş büyüktür ve üniversitede mimarlık bölümünü kazanmıştır. Bir sonraki yıl Nefise’nin de yanına geleceğini biliyordu. Zaten öyle de oldu. Nefise ise aynı üniversitenin iç mimarlık bölümünü kazanır. Yurtta yaşayan nefise ile Gökalp bir süre sonra ayrı kalamayacaklarını anlayıp evlenme kararı alırlar. Bu durumu sadece Nefisenin ablası Selin bilir. Her iki ailenin de haberi olmaz. Mezun olunca ailelere söyleyeceklerini ve güzel bir düğün yapmayı hayal ediyorlardı. Mutlu huzurlu bir evlilikleri Nefisenin bir gün her şeyi kenara atıp ve Gökalp i terk edip ortadan kaybolması ile son bulur. Aylar sonra alanının dışında bir işe giren nefise damatlık satan bir mağazada çalışmaya başlar. Bilin bakalım damatlık almaya kim geldi. Gökalp… Nefise kendi elleriyle giydirir damatlığı Gökalp e. Sonrası mı? İşte hikaye burdan sonra başlıyor. Nefise, Gökalp’i neden terk etti? Gökalp, Nefise’yi unuttu mu?
2022 393. kitabı
#sendenibaret Herkese merhabalar... Sizlere sımsıcak bir kitap ile geldim. Aşk,fedekarlık,aile,dostluk, ihanet ve sırdaşlık... Sırlar, yanlış anlamalar, kayıplar ve iyilik... Ahhh ne ararsanız bulacağınız hikaye ile donatılmış sayfalar... Yazarın kalemini o kadar çok seviyorum ki... Sizi o sayfalar içerisinde öyle derin bir yolculuğa çıkarıyor ki ancak okuyanlar anlar. Elbette bende okudum abartacak ne var diyenler de olabilir ama ben her kelime ve cümlesinde o duyguları derinden hissediyorum. Okumaktan hiç bıkmayacağım ve ne yazarsa okurum dediğim top 10 yazarlarımın arasında yer alır sevgili yazarım @asligencgurisik Ahhh aşk sizi her türlü sınar onların aşkı da aynı mahalleye taşınmaları ile başlar... Nefise ve Gökalp... Gökalp, Nefise'lerin mahallesine taşındığı zaman ilk görüşte aşk onların kalplerini sarar. Birbirinden ayrılmaz ve aşklarını gizli gizli yaşamaya başlarlar. Üniversite zamanı gelince ise Göklap sevdiği kıza rüya gibi hayat yaşatmak için daha da çok çalışır. Hayallerine doğru emin adımlar ile devam ederlerken Nefise bir sesli mesaj ile Gökalp'in hayatından çıkar... O andan sonra ise eski Gökalp den eser kalmaz. Arkadaşları onu toparlasada içi paramparçadır. Aylar aylar sonra ise bu güzel ikilinin yolu al sana kader der gibi Nefise'nin çalıştığı damatlık - gelinlik mağazasında kesişir. Sevdiği tek adam, hayatının aşkı karşısında damatlık ile durmaktadır üstelik o damatlığını kuşağını ve papyonunu takacak olan kişi de Nefise'dir. Ahh kader sen onlara nasıl bir oyun oynuyorsun? Bu saatten sonra ise ikisi için ise bambaşka olayların ortaya çıkma ve saklanan gerçekleri öğrenmesi için zamanın akışı gerekir. Göklap ise düğün günü özellikle Nefise 'ni damatlık bahanesi ile sağlamış ama hayatının hatasını yaptığını fark etmesi uzun sürmemiştir. Nefise ve

Aslı Genç GürışıkYazar · 7 kitap
Aslı Genç Gürışık, 5 kız çocuğu olan bir ailenin ilk çocuğudur. Aslen Adanalıdır. Bankacı olan babasının tayini sebebiyle Adana'ya dönüş yaptıklarından ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. Lise sonrası, moda tasarımı ve Estetisyenlik eğitimleri aldı. Yazmaya ilk olarak lise döneminde kaleme aldığı şiirlerle başladı. En büyük tutkusu kitap okumak, resim yapmak ve müzik dinlemek olan yazar, 2004 yılında evlendi. Bu evlilikten biri erkek diğeri kız olmak üzere iki çocuğu bulunmaktadır. 2014 yılında ilk deneme kitabı olan Beni Sevdiğin Kadar'ı yazdı. Aynı yıl çok yakın bir arkadaşının ısrarıyla kitabını wattpad' de paylaştı. Kısa sürede okunma sayısı milyonlara, takipçi sayısı 50 binin üzerine çıktığında yayınevlerinin dikkatini çekti. Gelen teklifleri değerlendirerek ilk kitabı Beni Sevdiğin Kadar'ı çıkarttı. Hobi olarak basladığı yazma serüvenine Deli Mavi, Tamahkar ve Kara Yazım isimli kitapları ile devam etti. Basılı dört kitabı olan yazar, son 10 yıldır dünyaca ünlü bir kozmetik markasının satış temsilcisi olarak çalışmaya devam etmektedir.