2023 112. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2023 14:16
Hayalkâr / Fatma Efe Nergiz Hayalle gerçeğin sarmalandığı #hayalkâr, gerek masalsı anlatımı gerekse kadim değerlere yüklediği derin anlamlarıyla ilk sayfadan itibaren dahil olduğum çok farklı ve bir o kadar da heyecan verici bir yolculuk oldu benim için. Toplumun ötekileştirdiklerinin sesiyle, dile gelen eşyalar tarihi bir zeminde buluşunca büyüleyici bir masal ortaya çıkar. Kahramanımız önce Jovan, sonra sarı saçlarından dolayı adı, sarı yakut anlamına gelen Topaz’dır. Bir kuyuda başlayıp Anadolu’yu aşan hikayesi annesinden miras kalan taş oymacılığıyla çok farklı yerlere uzanır. Sadece hayal edebilenlerin yaşayabildiği bu coğrafyada bakalım bizi daha neler bekleyecek? #sayfalardabuluşanlar grubumuzla #hayalkâr gibi nice umut dolu masallara… #alıntılarım Neden ümidini kesersen ondan özgür kalırsın demiş birileri. Geride kalanları umursa ey yüreğim! Akıl ve tevazu doğru orantılıdır. …gördüğünün ötesini sevmeyi unutma. Büyük dedemden kalan bu kalın kitapların çocuğuyum ben. Yapayalnız kaldığım ufacık yaşımdan itibaren onlar büyüttü beni. Okumak ebeveynim oldu. #sayfalardabuluşanlar #hayalkar #inkilapyayinlari @sayfalardabulusanlar @fatima.nergiz @inkilapkitabevi
HayalkârFatma Efe Nergiz · İnkılap Kitabevi · 202225 okunma