·64 syf.····Okunma: 03 Mayıs 2023 22:02 Kitabımız oldukça kalabalık bir gemide yolculuk yapmak zorunda kalan bir karakterin söylenmeleri ile başlıyor. Karakterimiz bir kaç gün sadece denize bakıyor ve insanları gözlemliyor. Çok sıkıldığı bir akşam asıl kahramanımız ile karşılaşıyor ve asıl kahramının hikayesi başlıyor. Kahramanımız Hint Adalarında uzun yıllardır çalışan bir doktor. Büyük hayallerle gittiği görevde zamanla insanlardan uzaklaşmış ve aslında derin bir depresyonda. Bir gün muayeneye gelen bir kadın doktorun dikkatini çekiyor. Oldukça gururlu bir kadın. Güçlü karakterli. Doktor kadından etkileniyor. Bunda biraz da içinde olduğu depresyon durumunun etkisi var. Kadın hamile ve ondan çocuğu almasını istiyor. Çünkü kocası bir kaç güne Avrupa'dan gelecek. Doktor, kadının dik başlı olması ve ona sanki hizmetkarı gibi davranmasını gıcık olup kadını geri çeviriyor. Sonra bundan pişman oluyor. Uzun çabalarla kadını buluyor. Ama artık iş işten geçmiş. Kadın ,durumun ortaya çıkmaması için kendini öldürtüyor. Son zamanlarında Doktor yanında. Ona yemin ettiriyor ve ölümü gizliyor. Tropikal bir hastalığa kapıldığı söyleniyor. Kadının cesedi de bu gemide. Adam hala kadına verdiği sözü tam yerine getirdiği düşünmüyor. Burda Doktor, kitabın başındaki karakterin yanından ayrılıyor. Daha sonra bu karakterimizden doktorun , kadının sırrını saklamak için tabutun denize düşmesini sağladığını ve kendi canına kıydığını öğreniyor. Hikaye etkileyici. Burda doktorun ruhsal durumunun en başından beri bozuk olduğunu göz önünde bulundurun. Yoksa hikaye saçma geliyor. Bir günde okudum. Tavsiye ederim.