Neden daha önce yolumuz kesişmedi sevgili kitap ?: )
2023 13. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2023 14:19
Kirpinin Zarafeti Kirpinin Zarafeti (Fransızca ismiyle L'Élégance du hérisson) Fransız roman yazarı ve felsefe profesörü Muriel Barbery tarafından yazılan roman. Ve yayın tarihi 2006. Bunca zaman nasıl okumadım dedirten tatlılıktaydı.Bitmesini hiç istemedim ve her buluşmamızı keyifle karşıladım.Daha fazla devam etseydi ve uzasaydı diye diye sonuna yaklaştım. Hikaye Paris te ve Paris in en şık sokaklarından biri olan Rue de Grenelle'de yedi numarada geçiyor. 3 ana karakter var. (Birisi çok sonradan dahil olan-Kakuro) Ancak olaylar daha çok Renée Michel ve Paloma Josse'nin çevresinde geçmektedir. İkisinin yaşadığı hayat uzun süre farklı akışlarda ve kesişmeden veriliyor. Yolları keske daha önce kesişseydi dedirtecek türden.Renée işinden olmamak ve insanlarla çok fazla muhattap olmamak için gerçek kimliğini bile isteye saklı tutan bir kapıcı ;ancak edebiyat ve felsefe alanında kendi kendisini oldukça geliştirmiş birisi. Paloma da yaşantılarını onaylamadığı burjuva ailesiyle baş etmeye çalışan 12 yaşında zeki bir kız çocuğu.. Yolları apartmana yeni taşınan Kakuro sayesinde kesişiyor. Ama sanki olaylar tam başlayacağı ve daha fazla kesit okumak istediğiniz anda bitiyor. Geç karşılaşmalar diye düşündüm hep. Bazen bazı yollar keşke daha önce kesişse. Yaşam daha anlamlı olurdu belki de. Ve hiç beklemediğim bir sonla bitti...Uzun süre unutamayacağım. Kalbimde cok güzel bir yerde. İyi ki seninle yollarımız kesişti sevgili Muriel Barbery,sevgili Renée,Palome ve Kakuro. Bana da ışık olacağınız kesin..
Edebiyat & Roman
Kirpinin ZarafetiMuriel Barbery · Kırmızı Kedi Yayınları · 20259,8bin okunma