2023 8. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2023 12:00
Kitap, Orta Çağ İran'ında Ömer Hayyam'ın hayatını ve düşüncelerini anlatırken, dönemin siyasi, sosyal ve kültürel durumunu da anlatıyor. Maalouf'un tarihi detayları doğru bir şekilde aktarması, okuyuculara o döneme ait atmosferi ve kültürü yaşatıyor. Romanın en güçlü yanlarından biri, Ömer Hayyam'ın felsefi düşüncelerine odaklanmasıdır. Kitap, Ömer Hayyam'ın bilim, matematik ve felsefe gibi konulardaki düşüncelerini anlatarak, okuyuculara düşünce tarihinde önemli bir yere sahip olan bu şairin düşüncelerini anlama fırsatı veriyor. "Semerkant" ayrıca insan doğasının anlatıldığı güçlü bir roman olarak da öne çıkıyor. Ömer Hayyam'ın iç dünyası, insan psikolojisi hakkında derinlemesine bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak, Amin Maalouf'un "Semerkant" kitabı, tarihsel bir roman olarak değerli bir eserdir. Ömer Hayyam'ın yaşamı hakkında bir anlayış kazandıran kitap, aynı zamanda insan psikolojisi ve düşünce tarihi hakkında da derinlemesine bir anlayış sunuyor. Romanın güçlü karakterleri ve gerçekçi atmosferi, okuyucuların bu dönemi gerçek bir yaşam hissi ile tecrübe etmesine yardımcı oluyor.
SemerkantAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 202574,7bin okunma