Puan vermedi·138 syf.··Beğendi
· Öncelikle, Demirtaş'ın hikaye anlatımı beni çok etkiledi. Yazar, karakterlerin hayatlarına derinlemesine inerek, onların zorlukları ve mücadeleleri hakkında dokunaklı bir resim çiziyor. Kitabı okurken, karakterlerin başlarına gelenler ve onların verdiği mücadele, beni çok etkiledi. Demirtaş, gerçek hayattan alınmış gibi duran karakterlerin hikayelerini, akıcı ve çarpıcı bir şekilde anlatıyor.
Kitapta, Türkiye'nin toplumsal sorunlarına da değiniliyor. Özellikle, Kürt sorunu konusunda kitapta verilen mesajlar oldukça güçlü ve etkileyici. Benim gibi, Türkiye'de yaşayan ve bu konuda duyarlı olan birisi olarak, kitapta verilen mesajları çok önemli buldum. Kitabın bu konudaki farkındalığı artırması, toplumda daha geniş bir tartışma ortamı yaratması açısından da önemli bir adım.
Ancak, kitapta verilen mesajlar kadar, hikaye anlatımının da önemli olduğunu düşünüyorum. Demirtaş'ın, kendi siyasi görüşlerini okuyucuya dayatmadan, hikaye anlatımı aracılığıyla birçok şey anlatması oldukça başarılı. Böylece, kitabı okuyan insanlar, kendilerini karakterlerin yerine koyarak, Türkiye'deki gerçek hayat hikayeleri hakkında daha derin bir anlayışa sahip olabilirler.
Son olarak, kitabı okumanın, sadece Türkiye'deki sorunlar hakkında bilgi sahibi olmakla kalmayacağını, aynı zamanda birçok duygusal deneyim yaşatacağını düşünüyorum. Karakterlerin hikayeleri, okuyucuyu derinden etkileyebilecek kadar gerçekçi ve dokunaklı. Bu yüzden, "Devran" kitabını okuyan herkes, sadece bir kitap okumaktan daha fazlasını deneyimleyebilir.
Kısacası, "Devran" kitabı, Türkiye'nin gerçeklerini anlamak, toplumsal sorunlar hakkında farkındalık yaratmak ve insanların hayat hikayeleri hakkında derin bir anlayışa sahip olmak isteyen herkes için değerli bir eser.