2023 54. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2023 21:42
L. WILLIAM KING || BABİL MİTOLOJİSİ (Mezopotamya Efsaneleri ve İnanışları) Mitolojiler tamamen hayal ürünü müydü? Yoksa başka dünyaların hikayeleri miydi? Kadim bir coğrafya olan Mezopotamya medeniyetinin mitolojisi anlatılmaktadır. Medeniyet, Fırat ve Dicle nehirleri arasındaki verimli topraklara doğmuştur. Dağlardan ve çöllerden gelen insanların kurduğu Babil, antikçağın önemli ve görkemli şehirlerinden biridir. Mezopotamya'da gerçekleştirilen kazılar sonucunda elde edilen yazıtlara dayanan bir kitap. Dili akıcı olan kitabı, anlatımıyla son derece sürükleyici buldum. Babil, Asur ve Sümer mitolojisinin de temel gerçekleri aktarılmaya çalışılmış. Yer yer sunulan görsellerle heyecan ve merak bir hayli yüksek tempoda ilerlemekte. Babil dinine dair de birçok bilgi mevcut. Babil Tanrıları ve kahramanlık hikayeleri, yaratılma efsaneleri, Tufan hikayesi gibi bölümlerden oluşan kitabın, genel bilgilerden ziyade bilinmeyene de ışık tuttuğunu düşünüyorum. Okudukça soru soracağınız peşinden de cevabını alacağınız kadar da donanımlı bir kitap. Mitolojiye merakınız varsa ve seviyorsanız; tanrılarla şeytanların, kahramanlarla kralların büyülü dünyasını okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Mitoliji
Babil MitolojisiLeonard W. King · Maya Kitap · 2019189 okunma