·400 syf.····Okunma: 07 Mayıs 2023 17:43 Her şeyden önce çok keyifli bir antropoloji kitabı olmuş. Emrah safa Gürkan O “sert” akademik kuralların yerine çok daha eğlenceli bir üslup yaratarak, yaşadığımız modern hayattaki davranışlarımızın, alışkanlıklarımızın kökenine bir yapısöküm uygulamış. Bunu yaparken sanattan, kitaplardan, filmlerden, felsefeden, bilimden,… yani insanlığın tarih boyunca yarattığı kültür üzerinden genel bir okuma yapmanızı da sağlıyor. Neden bu modern dünyada bazı arkaik davranışlarımızdan vazgeçemiyoruz? Birtakım genetik ve kültürel kodlar yaşadığımız bazı sorunların çözümünü engelliyor mu? Bazı sorunları Engelleyememe nedenlerimiz neler? Bu gibi önemli sorunlara eğilmiş. İlkel kabiller ve hatta ilk insansılardan günümüze değişmeyen ( daha doğrusu değiştiremediğimiz ) davranışlarımızı keyifli bir tarih ve sosyoloji okuması eşliğinde anlatmış.
Ayrıca kitaptaki bazı terimler için karekod uygulaması koymuş. Telefonunuzda okuttuğunuzda sizi yazarın o terim ile ilgili YouTube açıklama videosuna yönlendiriyor. Bu’da bir kitapta ilk defa karşılaştığım enteresan bir deneyim oldu
Sosyal Medyadan, Program ve videolarından takip ettiğim Emrah Safa Gürkan’ın okuduğum ilk kitabıydı. Ben beğendim. Tavsiye ederim.