Hakan günday aslında bu kitabına lise 2 de başlamış ve üniversitenin ortalarına doğru bitirmiş yazarın kendisinin psikolojinin yıllar içindeki değişimin kitaba da yansıdığını görmek bi hayli mümkün.Neyse ben size biraz kitaptan bahsedeyim.Bir gün kinyas ve kayra kendi zihinlerini ölüme götürmek üzere bir anlaşma yaparlar ve buna bağlı bir patika izlerler.Yaşanlarının büyük bir bölümü içki,seks,alkol,sigara,adam öldürme gibi psikopatça şeylerle geçer.Fakat yıllardır bu yolu izlemek artık Kinyası sıkmaya başlamıştır ve birgün otel odasında Kayra uyandığında Kinyas cebindeki nakitin bir kısmını çalıp gerçeklerle yüzleşmek için 22 yaşından 30 yaşına kadar korkup kaçtığı ailesinin yanına dönmeye karar verir.Kinyas ise bu olaydan sonra hayatta yapıcak daha fazla bişeyi kalmadığını düşünerek anlaşmaya sadık kalır ve beyninin içinde son bir sözcük kalmayana ve düşünemeyene dek yazmaya devam eder.Kısacası Kayra zihnini öldürmeye çalışırken Kinyas ise yeteri kadar acı çektiğini düşünüp tekrar hayata geri adım atar ve kitabın ana konusu bu olur.Bu yolların benim fikrimce kitapta en ince ayrıntısına kadar çok
güzel işlenmiştir.Buraya kadar okuduysanız bile teşekkür ederim.