Sabahattin Ali - Kuyucaklı Yusuf / İnceleme yazısı - SPOİLER VAR -
2021 16. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2021 13:46
Sabahattin Ali'nin okuduğum üçüncü romanı olan Kuyucaklı Yusuf, taşrada yaşayan ve talihsiz olaylarla büyüyen Yusuf'un yürek burkan hikayesini konu almaktadır. Yaşadığı olaylardan mı yoksa kendi naifliğinden mi bilinmez olaylara verdiği tepkiler beni oldukça etkilemişti. Hem ailesini hem sevdiğini düşünerek hareket eden Yusuf inanılmaz karakteriyle gönlümde tahta oturmayı başarmış roman karakterlerinden biridir. Her ne kadar sevdiği için gururunu ayaklar altına alsa da bunu yapmasının doğru olup olmadığını bilemeyip hata üstüne hata yapmıştır. Bu da başımı döndürmüş ve romanın sonunu okurken hayretler içinde kalmıştım. Romanın sonunda Yusuf'un intihar etmesini beklerken arkasına bile bakmadan çekip gitmesi, o acıyla yaşamaya çalışması, romanı okurken Yusuf'ta göremediğim bir gücü bana gösterdi. Kalemi, olay örgüsü ve karakter betimlemesi oldukça güçlü olan Sabahattin Ali, bu kitabında da beni hayranlığa düşürmeyi başarmıştır. Özellikle taşra kültürünü severek okuyanlar bu kitaba mutlaka bir göz atmalıdır.
Roman
Kuyucaklı YusufSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025210,9bin okunma