···Okunma: 05 Mayıs 2023 15:48 İnsan dostunu, düşmanından daha zor affediyor’
Bu kitap uzun zamandır okuma listemdeydi merakla okunma sırasını bekliyordu zamanı gelmişti okundu ve çok beğenildi. Neden mi? Kendinizle iç çatışmalarınıza ses oluyor sorgulamanıza kitabı kapattığınızda hala sizinle olan bir kitap aslında
Kitabını konusu ise 1882 Viyana yıllarında çok ünlü olan psikanalitik ile ilgili araştırmaları olan ünü ülke sınırlarını aşmış beş çocuğu olan ama içinde çatışmaları olan bir doktor.
Nietzche ise Solome’nin doktora mektup yazarak ona yardım etmesini istediği oldukça ketum elinde bir valizi istediği zaman istediği yere giden ama migrenden çok sıkıntı çeken birisi. Salome’nin tabiriyle ise 100 yıl sonra çok ünlü olup ancak o zaman anlaşılacak olan bir filozof Nietzche!!
Doktor Breuer, Salome’nin mektuptaki ricasını kabul ediyor ona yardım etmek istiyor fakat öyle bir yolculuk ki kim hasta kim doktor anlayamıyorsunuz
Sigmund Freud da bu yolculuğun içine dahil olanlardan . Bu şekilde üç önemli kişiyi öyle bir kurguyla bir araya getirmiş ki yazar hayran kalınıyor
Nietzche ile Breuer’in konuşma terapisini çok beğenecek siz de kendi sorularına cevap bulabilirsiniz