2023 43. kitabı
Ares ‘in Çağı “Derler ki düşmanını ve kendini tanı ve tehlikesiz bir zafer kazan, görev yeri tana ve her savaştan zaferle çık.” Bir dilek hakkınız olsaydı kendinizi adada bulur muydunuz? Çağ; Bir toplantıda en yakın arkadaşına bu dileğinden bahsetmişti ve kendini 15 günlük bir tatilde adada buldu. Bu ada Ares tarafından tek başına yönetilen arada bir şehirden gelen tekneyle adam vardı. Ulaşımı da bu adam sağlıyordu.. Çağı ilk gün çok sıkılmıştı. Ares’in yaptığı yemekleri yiyor kitap okuyor ve bütün gün oturuyordu ada o kadar büyüktü ki dışarıyı tek başına çıkmayı korkuyordu. Ares ona arkadaşlık etmesi için geldiğinde ise işler tamamen farklı yönlere gitmiş Aşık olmuşlardı.. Ares’in hayatı ise tam bir gizemdi..Mesleği neydi annesi nerdeydi? Babası bir sürü sırla neden Aresi yalnız bırakmıştı? Peşindeki adamlar kimdi? En büyük düşmanının inine girmek için ne savaşlar verip neler kaybedicekti? Çağ onbeşgün boyunca hayatının en güzel günlerini yaşarken geri dönüşü çok zor olmuş Ares’i bırakmak istememişti.. Şirkete döndüğünde en yakın arkadaşının abisi olan nişanlısı o yokken durumlardan faydalanmış şirketin başına geçmek için bir sürü plan yapmıştı.Çağ bu durumla baş etmeye çalışırken başına bir cok olay gelmiş kötü ve artık nişanlısını sevmediğini anlamıştı.. Adaya geri dönüşü yine aynı adamla olurken ailesiyle tanışmıştı.. Adaya gittiğinde ise Ares yoktu.. Konuştukları bir kaç olay ile artık Aresin gitmemesi gereken bir yerde olduğunu anlamış Ülkesine hemen geri dönmüştü.Ama onu bekleyen bir olay vardı ailesini birileri öldürmüştü ve dava yeniden açılmıştı.. Davayı alan komiser ise ona o kadar tanıdık gelmiştiki sinirlerini bozuyordu.. Yardımcısı dadısının kızıydı.. ve bir ona aslında komiserin yanında çalışan bir polis olduğunu ama annesinden sakladığını söyledi.. Gizemli sırlar ve Aksiyon Çağ için artık çok yorucu olmuştu.. Artık hayatında mucizeside vardı ve dikkatli olmazsa herşeyini kaybedebilirdi.. Gördüğü rüyalar, ve gerçeklikle hayali karıştırdığı kayıplar Çağ için artık psikolojik bir tramvaya dönüşürken hayat ona ne süprizler yapıcaktı kitapta okuyoruz.. Çok severek okudum yazarın kalemiyle ilk defa tanıştım..
Roman
Ares'in Çağ'ıNurcan Balkanlı · Parola Yayınları · 201960 okunma