Ares'in Çağ'ı

Nurcan Balkanlı
Kasım 2019
Parola Yayınları

2021 52. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Selam canlar,nasılsınız? Bugün bir ada macerasının yorumu ile geldim. . Çağ,ailesinin ölümünden sonra şirketin başına geçen,tam bir işkoliktir.Arkadaşı Asya'nın ayarladığı tatile çıkmak için hazırlık yapar ve gittiği yerde onu bir sürpriz bekler.Kendini Karayip'lerde ıssız bir adada bulur.Ama orada onu bekleyen daha büyük bir sürpriz vardır. . Ares,geçmişte yaşadığı olaylar yüzünden izini,ismini kaybedip,ıssız bir adada yaşamaya başlar.Adaya gelen misafirlere ev sahipliği eder.Son gelen konuk olan Çağ,geçmişi deşecek,geleceğin kapılarını açacaktır. . Çağ'ın ailesi nasıl öldü? Çağ'ın nasıl bir çocukluğu vardı? Asya bu tatili neden ayarladı? Çağ'ın yaşadığı olay ne? Ares,neden ismini,izini kaybettirdi? Geçmişte nasıl bir vahşet yaşadı? O adaya nasıl yerleşti? Bu ikiliyi nasıl bir macera bekliyor? . Şimdi,bir adada yaşanan aşk hikayesi diye düşünüyorsunuz.Ama tek aşk üzerine düşünmeyin derim.Spoiler vermeden yorum yapabilirsem iyi.O kadar güzel bir kurgusu,konusu vardı ki,ağzım açık okudum."Anaaaa bu Ares nasıl biriymiş?"dedim.Görselden de anlamışsınızdır.Bir tatil ile başlayan aşk ve gerçeklerin bir bir ortaya çıkması.Hem de ne gerçekler.Kanım dondu.Çağ'ın hayatı ve Ares'in acı dolu geçmişi,bu ikiliyi güzel bir aşka davet etti.Ama o sonlarda ki heyecana kalbim dayanamıyordu.(yazarım ben de ritim bozukluğu var.Kalbimin ayarları ile iyi oynadın.) Ares'in Çağ'ı oldu hem de çok güzel oldu.Ares'in gücü,Çağ'ın cesur oluşu muazzam bir bütünlük sağladılar.Aşk,macera,aksiyon,gizemler daha neler var neler.Kesinlikle okumanız tavsiye ediyorum.Eğer ki tavsiye ettiysem düşünmeden alın okuyun.Benden söylemesi. @nurcanblknlikitaplari güzel yüreklim muhteşem bir kitap okudum.Kalemin daim olsun.Yasemin Şahin güzelliğim sayende müthiş kitaplar okudum.Teşekkür
2021 10. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2021 22:07
Bir süredir çok sevdiğim yazarım, dostum Nurcan’ın kalemini özlediğimi hissediyordum ki Ares’in Çağ’ı bana tam da o dönemde hızır gibi yetişti. Ares’in Çağ’ında yoğun tempolu hayatından nefes almaya vakti bile kalmayan Çağ’ın, arkadaşının jestiyle gittiği tatilde yollarının Ares ile kesişmesini anlatıyor. Tabi sadece bunla mı sınırlı? Asla. Zaten Nurcan’ın kalemini bilen biri olayların basit ilerlemeyeceğini daha kitabın başından anlıyor. Eski asker olan Ares ise gördüğü, geçirdiği bunca şeyden sonra sakin bir hayat için inzivaya çekiliyor ve bir adada yaşıyor. 10 senedir sağladığı sakinliğini ise Çağ’ın adaya bir bomba gibi düşmesiyle kaybetmeye başlıyor. Kitap her ne kadar bir aşk hikayesi gibi dursa da içinde yine bolca şey vardı. Aşk, nefret, ihanet, tutku, arkadaşlık, savaş, vahşet... kitapta ne ararsanız var. Nurcan’ın kalemine hayran olmamın bir sebebi de olayları, kurguları çok geniş açıdan alıp en sonunda hepsini mantıklı bir yere bağlaması. Ayrıca aşkı bu kadar güzel ve naif yazarken vahşeti de böyle ürkütücü yazabilmesi ve hissettirmesi de ayrı bir başarı. Kitabı 2 günde bitirdim. Okurken öyle sürükledi ve öyle daldım ki alıntı çıkarmayı bile unutmuşum. Bazı kısımları daha detaylı okumak ister miydim? Evet. Ama yine de her şeyiyle bayıldığım bir kitap oldu. Umarım sevgili yazarım bizi bu güzel kaleminden mahrum bırakmaz ve bol bol kitap çıkarır diyor size eğer hala okumadıysanız bir an önce Ares’in Çağ’ını okumanızı tavsiye ediyorum.
2022 124. kitabı
Esas kızımız anne ve babasını kaybedince hayatını babasının kurduğu şirket için adamış, işkolik, narin ama bir o kadarda ayakları yere basan Çağ. Esas oğlumuz ise geçmişini ve gerçekleri geride bırakıp babasına ait adaya yerleşmiş, adaya arada aldığı misafirler ile hayatını idame ettiren Ares. Çağ iş hayatının yoğunluğundan ve yoğunluğundan bahsedince arkadaşı ona bir sürpriz hazırlar ve onu hiçbir teklonolijik aletin bulunmadığı bu adada bir tatile gönderir. Oysaki Çağ arkadaşıyla beraber gittiğini sanıyordur. Başta bu durumu yadırgasada adaya, güzelliğine ve Ares'e kısa zamanda alışmıştır. 2 haftalık tatili aşk, tutku ve çok keyifli geçmiştir. Oysaki ikisininde yaşam şartları farklıdır ve kendi hayatlarına dönmeleri gerekmektedir. Çağ içinde bir yerde geri döneceğini bile bile işine, hayatına döner. Ama dönüşü hiçte beklediği gibi değildir. Sır, intikam, gerçekler ve bir çok olay onu beklemektedir. Arkadaşlar Ares kesinlikle güzel seven adamlar listeme adını altın harflerle ekletti. Vay arkadaş ne güzel sevdi öyle. Çağ ise o kadar karışık sırları öğrenirken sanki fazla dirayetli gibiydi. Tesadüfler, aşk, romantizm, sırlar, ölenler, kalanlar... Gerçekten sayfalar aktı gitti elimden. Ama bir tık uzadığını düşünüyorum. Sanki bazı yerlerde bir tekrar vardı gibi. Ama kitap kesinlikle hak edilen bir sonla bağlanmıştı ve benim için bu çok önemli bir detay. Ares, Çağ ve onların güzel sevdaları ile kesinlikle tanışmalısınız.
2020 30. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2020 11:40
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Ve diğerlerini de okumayı düşünüyorum. En son okuduğum wattpad kitabı beni büyük hayal kırıklığına ugrattigi için bu kitabı elime alırken açıkçası korktum. Ama kitap nefis ilerledi. Hayal gücü muhteşem ve var olan insanı vahşet gerçekleriyle harmanladigi için okunası bir kitap olmuş. İlk bölümde çok hızlı ilerlediğini hissedebilirsiniz ama sonrasında vahşet, aksiyon, aşk ve en dayanılmaz olan özlem öyle bir geliyor ki şaşırtıyor okuyanı. Ares ve Çağ öyle güzel aşıklar ki insanın öyle bir aşkı yaşayası geliyor. Ama kültür karışımı çok enteresan. Din ve inanç olgusu farklı işlenmiş. Kendisine ateist diyen Ares bile çaresizlik anında yaratıcıya sığınmış. Velhasıl yazarımız beni gerçekten şaşırttı. Aşkı sevenlere tavsiye edilir.
2023 43. kitabı
Ares ‘in Çağı “Derler ki düşmanını ve kendini tanı ve tehlikesiz bir zafer kazan, görev yeri tana ve her savaştan zaferle çık.” Bir dilek hakkınız olsaydı kendinizi adada bulur muydunuz? Çağ; Bir toplantıda en yakın arkadaşına bu dileğinden bahsetmişti ve kendini 15 günlük bir tatilde adada buldu. Bu ada Ares tarafından tek başına yönetilen arada bir şehirden gelen tekneyle adam vardı. Ulaşımı da bu adam sağlıyordu.. Çağı ilk gün çok sıkılmıştı. Ares’in yaptığı yemekleri yiyor kitap okuyor ve bütün gün oturuyordu ada o kadar büyüktü ki dışarıyı tek başına çıkmayı korkuyordu. Ares ona arkadaşlık etmesi için geldiğinde ise işler tamamen farklı yönlere gitmiş Aşık olmuşlardı.. Ares’in hayatı ise tam bir gizemdi..Mesleği neydi annesi nerdeydi? Babası bir sürü sırla neden Aresi yalnız bırakmıştı? Peşindeki adamlar kimdi? En büyük düşmanının inine girmek için ne savaşlar verip neler kaybedicekti? Çağ onbeşgün boyunca hayatının en güzel günlerini yaşarken geri dönüşü çok zor olmuş Ares’i bırakmak istememişti.. Şirkete döndüğünde en yakın arkadaşının abisi olan nişanlısı o yokken durumlardan faydalanmış şirketin başına geçmek için bir sürü plan yapmıştı.Çağ bu durumla baş etmeye çalışırken başına bir cok olay gelmiş kötü ve artık nişanlısını sevmediğini anlamıştı.. Adaya geri dönüşü yine aynı adamla olurken ailesiyle tanışmıştı.. Adaya gittiğinde ise Ares yoktu.. Konuştukları bir kaç olay ile artık Aresin gitmemesi gereken bir yerde olduğunu anlamış Ülkesine hemen geri dönmüştü.Ama onu bekleyen bir olay vardı ailesini birileri öldürmüştü ve dava yeniden açılmıştı.. Davayı alan komiser ise ona o kadar tanıdık gelmiştiki sinirlerini bozuyordu.. Yardımcısı dadısının kızıydı.. ve bir ona aslında komiserin yanında çalışan bir polis olduğunu ama annesinden sakladığını
Roman
2022 31. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2022 20:43
Teknolojiden ve her şeyden uzak, küçük, sakin adada yaşayan bir adam ve en yakın arkadaşının oyununa gelip bu adaya kısa bir tatil için yolu düşen, hayatındaki boşlukları işle kapatan işkolik bir kadın... Ares’in, doğanın ve sakinliğin huzuruyla sarmalanmış ada yaşamına bomba gibi düşen Çağ ile tüm ezberleri bozulur. Kısa zaman zarfında birbirlerine çekilmeye karşı koyamayan, büyülü anlar sonrası birbirine tutulmuş bu iki aşığın üzerine, ayrılık günü yaklaştıkça, hüzün bulutları çöker. Gün geldiğinde, gerçeklere dönüldüğünde ise, ne kalan gitme diyebilir ne de giden kalabilir. Ama bu ayrılıkla kalpleri gibi hayatları da eksilmiştir. Artık ne Ares eski Ares olabilir, ne de Çağ eski Çağ... Yaşadığı yere dönen ama bir süre önceki rutinini yadırgayan Çağ, Ares’siz hayatı artık istemediğini farkedince, her şeyi ardında bırakarak adaya geri döner. Lakin Ares’i orada bulamaz. Ve asıl olaylar burada başlar. Yazarın kalemiyle tanışma kitabım ve çok sevdim. Zaten sevdiğim bir tarz ama yazarın hayal gücü, kurguya kattığı gizem, aksiyon, olay örgüsü, gidişatı, geçmiş ve şimdiki zaman bağlamı harikaydı. Aşk kısmı tam benim sevdiğim tarzda bir aşktı. Romantik severim diye her romantiği seven bir okuyucu değilim, kendimce bir beğeni tarzım var. Öncelikle kitap ilk 30-40 sayfada beni tavlaması, konusu, alt mesajarı iyi olması lazım. Vıç vıç, ergen aşkları bir de her diyalog da birbirine edebiyat parçalamaları sevmiyorum. Tamam bir kurgu ama gerçeği de yansıtmalı. Bu kitapta her şey ölçülüydü ve baş ya da yan karakterler hepsi olması gereken aklı başında olgun bir yetişkin gibiydi. Yetişkin içerikte vardı ama o da olması gerektiği gibi ve duygu içerendi, okuyucuyu ana temadan uzaklaştırmamıştı. Kurgu da tahmin ettiğim şeylerde oldu, beklemediğim de ve bu bana ayrı bir haz verdi.
2020 201. kitabı
Hayatın bütün yükü ve kosturmacasinin içinde kaybolmaya yakın bir genç kadın.. Çağ... Tek bir isteği var biraz nefes almak ve mola vermek.. annesi ve babası vefat edince şirketin başına geçen genç kadın için bu hiç yaşayabileceği bir şey değil. Ta ki arkadaşının sürprizine kadar. Ares.. Önce annesinin , babasini ve kendisinin terk etmesinin acısını yaşıyor.. sonra ise babasının ölümü genç adamı sarsıyor. Babası ile gittiği bir tatil sırasına keşfettikleri adayı, babası satın aliyor. Tüm kayıplarından sonra adaya yerleşiyor genç adam. Ve yılda iki kez misafir kabul ediyor buraya. Tabi belli koşullarda.Son gelen misafir ise genç adami oldukça zorluyor.. Klasik bir aşk kitabı gibi görünsede macerası daha fazlaydı. Ares 'in adaya kendini neden hapsettiği... Bu hayatta en çok ne için intikam almak istediği ve bu süreçte yaşadıkları Çağ 'in doğru olduğunu sandığı olayların aslında hiçte göründüğü gibi olmadığını öğrenmesi... Aşkı tam buldum dediği noktada kaybetmesi.. Tüm cevaplar için kitabı okumanız lazım.
2025 82. kitabı
Merhabalar Bugün sizlere yıllar önce okuduğum çok sevdiğim tekrar okuduğum bir kitap ile geldim Ares'in Çağ'ı @nurcanblknlikitaplari Yazarla tanışma kitabım olmuştu kendisi. Kalemi duru, güzel ve akıcı severek okudum. "Küçük bir adada yaşanan on dört günlük aşk'ın ardından. Biri kalmak diğeri gitmek zorundadır. Ama bilmiyorlardı ki aşkları bu ayrılığın ardından başlıyor olacaktı." Ares babasını çok acımasız bir şekilde kaybeder. Zamanında büyük bedeller ödeyerek kimsenin sahip olamadı bir ada'ya sahip olurlar. Ares insanların para için birbirlerini yemesinden, hırslarından ve kötü kalplerinden nefret ediyor. Yıllardır herkesten uzak bu ada'da yaşıyor. Yılın belli bi kaç haftasında tatile gelen insanlar oluyor. Tabi bir gün tek bir müşteri gelene kadar. Çağ yorucu yoğun bir iş hayatı olan birisi. Bir gün bir toplantıda bu tatilden ada olayından bahseder. Sonra kendisini bu tatilin içerisinde yaşarken bulur. İlk gün biraz sıkılmış Ares'in yaptığı yemeklerden yemiş ve kitabını okuyarak zamanı geçirmişti. İşin ilginç tarafı ada'ya hergün ulaşım yok belli zamanlar var. Ada'nın büyüklüğü Çağ'ı tek başına dışarı çıkması için korkma sebebiydi. İkili birbirlerine arkadaşlık edelim derken aşık olurlar. Ben bu ikiliyi çok çok sevdim. Sizce en büyük fedakarlığı kim yapacak bu ikili aşk'ı kabullenecek mi? Peki nerde yaşayacaklar Ares şehire mi dönecek? Yoksa çağ ada'yamı yerleşecek dersiniz ben biliyorum ama tabi sizlerde öğrenmek isterseniz okumalısınız... Tanışmanız gereken bir Ares ve onun çağ'ı var.