Melisa Kesmez ~ Küçük Yuvarlak Taşlar
2023 2. kitabı
Yazırın elimde iki kitabı vardı. Nohut Oda çok seviliyor diye bu kitapla başlamak istedim. Sanırım iyiki de böyle yapmışım. Yazarın kalemine bayıldım. Çok sıcak bir anlatımı var bunu baştan söylemeliyim. Bu bir öykü kitabı ki ben öykü okumayı pek sevmiyorum çünkü konun daha detaylı anlatılması daha hoşuma gidiyor. Konunun ve karakterlerin gelişimini görmek daha iyi geliyor. Tıpkı bu kitapta olduğu gibi. Mesela roman olsa Nergis'in Elif'i yanına gidişini ve orada yaşananları öğrenmek isterdim ya da Elif annesini görünce ne hissetti bilmek isterdim. Yılların hesaplamasını okumak keyifli olurdu. Mehmet'in hem eşine aşkını hem kızına sevgisini derinlemesine okusak fena mı olurdu sanki... Ah ahhh Bu üç karakterin hikayesini okuyoruz. Annelik, evlilik, arkadaşlık herşeyi barındıran bir öykü kitabı. Elif'i hikayesinde evren şöyle diyordu "Kimseyi seviyormuş gibi yapma" Elif aslında kızdığı annesinin yaptığı hatayı yaptı belki de.. Beni en çok Mehmet'in hikayesinde son etkiledi sanırım. Evlilikler bitebilir fakat ebeveynler her zaman çocuklarının yanında olmalıdır. Ayrılan anne-babadır. Bunun farkında olması ve Elife yaptığı konuşma kitabı kapattıktan sonra acı çikolata yemiş hissi bırakıyor. Sevindiren ama aynı zamanda hüzünlendiren bir kitap diyebilirim. Küçük Yuvarlak Taşlar Melisa Kesmez
Küçük Yuvarlak TaşlarMelisa Kesmez · İletişim Yayınları · 20226,6bin okunma