Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 01 Nisan 2022 14:18 kitapta genel olarak öğretmenlik yapmak ile öğretmen olmanın farklarından bahsediliyor ve iyi bir öğretmen nasıl olunur sorusunun cevabı çok farklı açılardan ele alınıyor.
üzerinde durdukları bir diğer önemli konu ise ögretmenin eğitim sistemindeki yeri. teknolojinin gelişmesiyle her ne kadar öğretmen öğrenme sürecindeki yerini eskiye kıyasla kaybetmiş olsa da doğan ve irfan hoca öğretmenin eğitim sistemindeki en önemli unsurlardan biri olduğunu düşünüyorlar. kitabın isminde de olan "bir cana dokunmak" sözü burada anlam kazanıyor aslında. çünkü doğan ve irfan hocalarımın da ifade ettiği üzere, iyi işlenmiş bir ders bile bir insanın hayatını değiştirebiliyor. bir insanın hayatının değişmesi de geleceği şekillendirip, birçok insanın hayatının etkilenmesine yol açabiliyor elbette. öğretmenlik mesleğini kutsal kılan en önemli şey de bu zaten bence. özellikle günümüzde bilgi edinmenin eskiye kıyasla çok daha kolay olduğu bir dönemde bir öğretmenin yapabileceği en güzel şey bir cana dokunabilmek, onu hayatta gelebileceği en iyi noktaya gelmesine yardımcı olabilmektir.
kitaptaki her bölümün eğitim tarihimizdeki önemli bir kişiye ithaf edilmesi de gerçekten çok hoş.