Yazar Lara Tuksal' ın okuduğum ilk eseri. Kitap bir bibliyoterapi türü kitaplardan. Yanı kitabın içersinde yapabileceğiniz bazı birtakım terapi egzersizleri bulunuyor. (Meditayson vb..)
Kitabın girişinde yazarın doğumu esnasında ve 22 yaşında yaşamış olduğu acı bir olaya şahit olacaksınız. Özellikle 22 yaşında yaşamış olduğu olay ayrı bir üzücü. Bu olayı size spoiler olmasın diye anlatmayacağım ama bu olayı meditasyon aracılığıyla yendiğini söyleyebilirim.
Ya da anlatayım:
Olay ABD' de gerçekleşiyor. Yazar 2015 yılında bir gün arkadaşlarıyla buluştuktan sonra evine dinlenmeye gelir ve sabah kalktığında o acı olayla karşılaşır. Yani bacağı durduk yere davul gibi şişmiştir. Bunun sebebini öğrenmek için haklı olarak en yakın hataneye gider. Asıl Olay da burada başlıyor, doktorlar "But" hastalığına yakalandığını söyleyip 1 hafta istirahat edip tekrar kontrole gelmesi gerektiğini söyleyerek evine yollarlar. Fakat bacağında hiçbir iyileşme meydana gelmemiştir. Bu durum yazarın iyice telaşlanmasına sebep olur. 1 hafta sonra hastaneye tekrar gelir. Tekrardan kontrollerden geçer fakat yazara yanlış tanı konulduğu söylenir. Yazar iyice küplere binmez mi ? Sonra yazara bacağının kırıldığını dolayısıyla uzun süre alçıda kalması gerektiği söylenir ve tekrar gönderilir. Yazar bu durumdan işkillenerekten başka doktorlara gider fakat sonuç yine hüsrandır, bir türlü doğru dürüst tanı konulamamıştır. Sonra Türkiye'ye annesinin yanına bacağındaki hastalığın sebebi ve tedavisi için gelir fakat aynı sonuçla yine karşı karşıya kalır. Uyurken bacağının kendi kendine nasıl kırıldığını anlamdıramaz çünkü yazar uyur gezer de değildir.
Bacağındaki hastalığına çare bulunamayınca sakat kalır. Akabinde doğal olarak hayatı sorgular, depresyonlara girer. Gerçekten yazarın yaşamış olduğu olay çok acı.
İşte bu kitabı okurken yazarın bu depresyon sürecini meditasyonla nasıl attığını ögreneceksiniz. Meditasyonun bu denli derecede önemli olduğuna bizzat şahit olcaksınız.
Kitap, genel olarak düşüncelerimizin farkında olarak hayatımızı daha keyifli hale getirebilecek bilgiler sunuyor. Yazar ilk bölümlerde kendi hayatındaki değişimleri anlatıyor ve meditasyon yapmanın etkilerinden bahsederek bize 9 haftalık bir meditasyon programı sunuyor.
Yazarın zaten Yotube' de videoları da mevcut. O videolardan da istifade edebilirsiniz.
Ben kitabı beğendim, dili de gayet sade ve açık. Okurken zorlanacağınızı hiç zannetmiyorum.
Kitabın içersinde yine hayata dair harika anlamlı sözler bulunuyor.
Size keyifli, şifalı, anlamlı okumalar diliyorum.