···Okunma: 14 Mayıs 2023 13:50 Kitabın başlarında hiç olay olmadığı için çok sıkılmıştım. 1-2 ay ara verdiğimi de söyleyebilirim. Basit ve sade bir aşk romanı olduğunu düşünmüştüm. Ayrıca içerisindeki bazı kadın karakterler ‐özellikle Mrs. Bennet- beni oldukça sinir etmişti ve ben de kitabın tümünün bu şekilde olduğunu düşünmüştüm.
İyi ki kitabı bırakmamışım ve okumaya devam etmişim. Çok beğendiğim bir kitap oldu. Kitapta aşk ön planda olsa da bunun yanında anlatmak istediği çok güzel başka şeyler de var. Gurur ve önyargı. Bu kitap bana gerçekten neden gururlu veya önyargılı olmamamız gerektiğini çok iyi öğretti.
Başta bahsettiğim gibi kitapta sinir olunabilecek bazı kadın karakterler var. Ama biraz daha okuduğumda yazarın çok güçlü kadın karakterleri de yazdığını gördüm. Baş karakterler olan Jane ve Elizabeth. Ailesinde ve akrabaları içerisinde ne kadar ciddi anlamda utanılacak ve rezil insanlar olsa da onlara asla benzemeyip; güzelliğin, kibarlığın, zarifliğin timsali olmuşlar. Tabii Elizabeth ablası Jane'e göre çok açıksözlü ve düşündüklerini söylemekten çekinmeyen birisi. Ancak yine de bunu kibarlığın çerçevesinden çıkmayarak yaptığını söylebilirim.
Yazım dili olarak bir etkileyiciliği olmasa da karakterleri, olayları ve anlatmak istedikleriyle harika bir kitap. Filmini de izlemeyi düşünüyorum. Ayrıca yazarın Emma kitabını da kesinlikle okuyacağım. Umarım onu da en az bu kitap kadar beğenirim️.