Eserin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle yazim sitili çok iyi. Sanki bir roman okuyormuşcasına akıp gitti kitap. Modern biografilerin bile ustune çıktığını düşünüyorum akıcılıkta.
İskender ve Sezar zannımca antik çağda en büyük 3 kumandanda ikisi(diğeri Hannibal Barca). İkisinede büyük saygı duyuyorum. Hayatları savaşlarda ve maceralarla geçmiş insanlar. Iskenden az yaşamasına karşılık çok büyük işler başardı. Makedonyadan başlayip Hindistanin içlerine kadar uzanan bir impratorluk kurdu. Ancak zamansız bu dunyada göçüp gitti.
Sezarın iktidar basamaklarına tırmanması daha zor oldu. Romanın önde gelen siyasileri Sezarı sevmiyor ve ondan korkuyordular. En büyük rakibi daha önceleride kayinbabası olduğu Pompeus idi. Pompeus ondan daha üstün olmasına karşın savaşı kaybetti ve Mısıra kaçtı. Mısırda kellesini Sezara hediyye ettiler.
Sezar Mısırda Kleopatradan bir çocuk sahibi oldu. Çocuğun ismini Sezarion koydular.
Sezar sanılanın aksina çok merhametli biri idi. Kendine duşman olan insanların çoğunu affetti ve mevki sahibi yaptı. En ünlüsü Brutus idi. Savaşta esir olarak ele geçirip canini bağışladı ve önemli mevkiye getirtti. En sonra ölümü Brutusun elinden oldu.
Kitap yukarıda da dediğim gibi baya akıcı idi. Herkese şimdiden iyi okumalar dilerim.