Puan vermedi·256 syf.··Beğendi
···Okunma: 13 Mayıs 2023 21:33 NAZAN BEKİROĞLU - KELİME DEFTERİ
Öncelikle hepinize merhabalar, kitap dostlarım. Bugün sizlere, Nazan Bekiroğlu' nun merak ettiğim bir kitabı olan, Kelime Defteri kitabının incelemesini yapacağım.
Kelime Defteri, içinde edebiyata dair denemelerin bulunduğu bir kitaptı.
Denemeler;
1. Yaşantı
2. Kavram ve Olgu
3. Yazar ve Eser
4. Metin Olarak Film
5. Ben Artık Düz Cümleler Kurmak İstiyorum
Şeklinde düzenlenmiş.
Denemeler hayatın tam merkezinden tam da benim sevdiğim türden denemelerdi.
Deneme okumaya her ne kadar aşina olmasamda bu deneme kitabı sayesinde deneme okumaya alışma aşamamda harika bir eser oldu.
Denemeler konu olarak kitapseverlerin beğeneceği tarzda seçilmişti benim nezdimde.
Kitabı dili ve anlatımına bakacak olursam dili, çok akıcıydı. Anlatımı açık ve anlaşılırdı. Kullanılan cümleler harika seçilmişti. Seçilen konular da oldukça güzel olduğu için ben bu kitabı büyük bir zevkle okudum.
Konu içerisinde geçen bir çok kitabı okumak için not ettim. Bazı filmleri izlenecekler listeme kaydettim ve ben bu kitapta oldukça istifade ettim.
Ben bu kitabı genel manasıyla çok beğendim. Okurken bir çok duyguyu kalbimde hissettim. Kitapsever bir dostumla konuşuyormuş gibi harika duygulara kapıldım.
Sizler de çok güzel bir deneme kitabı okumak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim tavsiye ederim. Okuyacak olan kitap dostlarıma şimdiden keyifli okumalar dilerim.