2023 14. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2023 00:31
Atatürk”ün yaptıklarını o kadar güzel inceleyerek analiz etmiş ki Celal Şengör, neyi neden yaptığını, sıralamasını, nasılını çok güzel ele almış. Atatürk”ün çok rasyonel bir insan olduğunu, çok iyi bir oyun kurucu olduğunu, olayları çok iyi gözlemleyerek strateji geliştirdiğini gözler önüne sermiş. Kitabı yazarken Atatürk”ü ilahlaştırmadan, onun da bir insan olduğunu göstermiş. Kendi adıma bu kitapla bu kadar geç tanışmama hayıflandım. Kitabın özellikle ilk kısmı bir parça ağır. Bu sebeple hem anlayabilmek, hem de okuduklarımı sindirebilmek için okuma sürem biraz uzun oldu. “Mustafa Kemâl”in kafasında yalnız askerlik bilimi değil, tüm yaşam problem teşhisi ve problem çözümü halkalarından oluşan sürekli bir zincirdi.”- bu cümle Hasan Ali Yücel ve Türk Aydınlanması kitabındaki bu alıntı, benim #k:376523 kitabından neden bu kadar etkilendiğimi açıklamakta. #k:376523 bence Atatürk”ün hayatına farklı bir şekilde bakmış, bütün hayatına analitik düşünce yapısı ile bir mühendis kafası, bir kurmay kafası ile yaklaştığını örneklerle sunmuş. Belki ben de bir mühendis olduğumdan bu kadar çok etkilendim.Atatürk”ünki bir meslek değil, bir yaşam tarzı.. Uzun zamandır beni bu kadar heyecanlandıran nadir eserlerden biri oldu #k:376523 Celâl Şengör emeğine sağlık
Dâhi DiktatörCelâl Şengör · İnkilap Kitabevi · 20224,413 okunma