Sapiens'in Yolculuğu
2023 39. kitabı
Kitap gerçekten harika. Evrimi çok açık ve anlaşılır şekilde anlatan bir eser örneğin; dünyada bir zamanlar birden fazla insan türü varken şuan neden sadece Sapiens türü var? Ve neden Sapiens türü diğer türlerden daha başarılı oldu? Onu bu kadar başarılı yapan olayların arkasındaki gerçekleri anlatıp bizlere sorgulatıyor. Örneğin insanlığın başladığı zamana, Homo Sapiens'in atalarının insanlığın başladığı yer olan Doğu Afrika'dan çıkıp nasıl dünyanın her tarafına göç ettiğine ve diğer türler birer birer yok olurken Sapiens'in nasıl ayakta kaldığını sorguluyor. Ardından tarım devrimini ve Sapiens'in yerleşik hayata geçişi ile yaptığı büyük devrimleri anlatıyor. Daha sonra paranın,yazının ve dinlerin ortaya çıkmasına ışık tutuyor. Son bölüm olan "Bilimsel Devrim" kısmında ise kapitalizm,coğarfi keşifler, sanayi devrimi gibi olayları anlatıp Sapiens'in Afrika bozkırlarından başlayıp günümüze kadar gelen süredeki yolculuğunu anlatıyor. Kitapta sadece evrimden bahsedilmiyor tarihimizdeki çeşitli sorunlara ve olaylara da değinip günümüze ışık tutuyor, bu yüzden çok önemli ve değerli bir eser olduğunu düşünüyor ve herkesin okumasını tavsiye ediyorum.
Bilim
Hayvanlardan Tanrılara: SapiensYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 202342,5bin okunma