Puan vermedi·584 syf.····Okunma: 14 Mayıs 2023 02:26 Türk'ün atasını tanıması için, içindeki cesareti fark etmesi için kesinlikle okuması gereken bir eser. Kitap; Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Bozkurtların Ölümü kısmında; Göktürk Devleti’nin yıkılışını, Çinlilerin himayesine girmesini, Türklerin yaşadığı zorlukları ve Kür Şad İhtilali anlatılıyor.Bozkurtlar Diriliyor kısmında ise Türklerin yeniden dirilerek bozkurtlu sancağın yeniden dalganması, yeniden birleşmeleri anlatılıyor. Kitabı okurken Göktürklerin yaşantısını tıpkı oradaymışsınız gibi hissedeceğiniz, Kür Şad’ın ve kılıç arkadaşlarının cesaretini ve vatanseverliğini iliğinize kadar hissedeceğiniz muhteşem bir eser.Kendinizi Ötüken'de hissedeceksiniz, Tanrı Dağı'nda at koşturmak isteyeceksiniz. Cenk meydanlarında bu yiğit kahramanların içinde yer alıp kılıçla vuruştuğunuzu hayal edeceksiniz.
Atsız kalemi çok güçlü bir şair ve yazar; olayları anlatım biçimiyle hayran bırakıyor ve dilide asla yorucu değil okurken büyük bir keyifle okuyacağınızı düşünüyorum.
Kitabı okurkende kendi kendime birçok defa söylediğim bir cümle oldu:
"Bizim hayali kahramanlara ihtiyacımız yok tarihimize bakmamız yeterli olacaktır."
Keyifli okumalar.