Herkese merhaba bu seferki inceleyeceğim kitap Frankenstein ya da Modern Prometheus . Kitabın çıktığı yıllarda kadın yazarlara karşı negatif bir düşünce olduğundan ilk baskısında yazarın ismi basılmamış ama sonraki zamanlarda yazarımız Mary Shelley ismiyle basılan dünya klasiği bir kitap.
Ben okurken özellikle doktor Frankenstein'ın yaratığına üzülmüştüm. Çünkü ne kadar da masumdu Frankestein'in yarattığı mahluk. Tek istediği anlamak, anlatmak, sevmek, sevilmek ve yaşamaktı. İnsanlara benzer yapıdaydı yani kendisini öyle düşlüyordu. Gelgelelim insanoğlu bu yaratığı hiç sevmemişti, aşırı önyargılarla doluydu. Pisti insanoğlu, kötü düşüncelere sahipti. Bu mahluğu da kendilerinin kötü düşünceleri yüzünden kötü belledi. Güzel görünmeyenden güzellik gelir mi hiç dedi. Sadece kötülük gösterdi bu mahluğa. Kötülük gören mahluk da zamanla gördüğünün doğru olduğunu belledi ve onların gösterdiği şeyi yaptı. Bu kendisine göre belki de yaptığı en doğal şeydi çünkü bana böyle davranılıyorlarsa olması gereken demek ki buymuş dedi. Lakin bu yaptığı en büyük yanlıştı da...
Bir yaratıcının düşünmesi gerekenler ki yaratıcı olmak gerçekten her açıdan düşünmemizi gerektiriyormuş, yaratılanların gördükleri ve günaha düşmesi. Birçok detay mükemmel romantizm ile birleşmiş harika bir eser.
Keşke daha ayrıntılı bir şekilde seri roman olsaydı demeden edemiyorum. Herkese öneriyorum, esen kalın.