Köy hayatında yoklukla sınanan bir dönemde ama mutlu bir şekilde çocukluğunu geçiriyor Mustafa. Babası köyün öğretmenlerindendir. Ama babası zamanla kendini içkiye verir ve siroz hastası olur. Bir süre sonra da vefat eder. Anacağı ile yalnız kalan Mustafa ve annesi köy hayatına dirense de bir süre sonra şehre dayısının yanına taşınır. Ama bu şekilde de hayatlarını devam ettiremezler. . Annesi görücü gelenlerden bir öğretmen ile evlenir. Bu sıralarda ülkede sağ ve sol ayrımı başlar. Yağ kuyrukları, tüp kuyrukları bitmeyen çileler. Mustafa'nın gençlik zamanlarına gelen bu dönemde o da ne yazıkki bu kavgalara karışır. Bir de üstüne karşı görüşten olan Sevdaya aşık olur.
Eski köy zamanlarını anlatan, bizlere o günleri hem gülümseyerek hemde hüzünlenerek hatırlatan bir kitap. Mustafa'nın yaşadığı hiçbir şey kolay değildi. Kitap Mustafa'nın çocukluğundan itibaren yaşadıkları ile başlıyor ve siyasi olaylarla devam ediyor. O dönemde yaşamadım ama insanların yaşadıklarını okudukça gözlerim doldu. Yazarım kalemi kesinlikle sıcacık ve oldukça akıcı. 80 darbesi ile ilgili verilen bilgiler de detaylardan birisiydi. Acılarla büyüyen bir gencin yaşadıklarını konu edinen kitapta çok büyük duygu yoğunluğu yaşıyorsunuz. Okurken etkileyen ve iz bırakan bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim.