Herkese merhaba.
Ahraz kelimesini araştırırken -tesadüfen ya da adına siz ne derseniz- karşılaştığım bir kitap oldu, Ahraz. Konusuna biraz baktıktan sonra kitabı en kısa zamanda edindim. Beni neyin bekleyeceğini bilmiyordum açıkçası okuyacağım zaman. Kitabı okumaya başladığımda ise çarpıcı bir giriş ile başladım. İlk söz şuydu: "Şeytan yükümüzü sırtlanan günah keçisi değilse nedir?" Evet, bu kitabın devamında beni,bizleri nelerin beklediğini gösteren ilk etkilendiğim başlangıç cümlesiydi. Sonrasında da etkilendiğim şeyleri şu şekilde sıralayabilirim: Kitaptaki olaylara, okuyucu olarak dahil olabiliyorsunuz bence. Üslubu buna oldukça izin veriyor. Sonrasında beni belki de en çok etkileyen, olayların işlenişindeki, tarihe,geçmişe yönelik metoforlardı. Kitabı okurken sıkça bağdaştırdığım olaylar oldu. Bu durum beni oldukça heyecanlandırıyordu.Sanki kitabın içindeki gizemi çözmeye çalışıyormuşum gibi...Ve okurken uzun zamandır hem hüzünlü, hem umut vadeden, yeri geldiğinde öfkelendiren, ve maalesef ki bu insanlar her dönemde bu şekilde mi olmalı dedirten bir kitap oldu. Bence İsrafil,Adile ve Yusuf'un hikayesine herkes bir şans vermeli. Deniz Gezgin