Eylül 2019
Can Yayınları
Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

2025 1. kitabı
Çok beğenerek ve bir çırpıda okuduğum bir kitapla geldim.(bende yeri ayrı olacak.) AhrazAhraz Acılar içinde yaşayan Adile, sağır ve dilsiz olan oğlu(Ahraz) İsrafil ile hüzün dolu geçen bir ömür. Suyla başlayıp suyla biten bir hikaye. Yüzüne kapıların kapandığı küçük bir kıyı kasabasında, insanların günah keçisi yaptığı çaresiz Adile ve oğlu... Adile içine kapanık, yapayalnız ve kendi kabuğuna çekilen bir annedir. İsrafil kasabanın marangozu Yusuf ile samimi bir arkadaşlık kurar. İsrafil annesinin durumuna çok üzülür ama çaresizdir. Zamanla hayatlarına bir dede ve torun dahil olur. İsrafil bu zaman zarfında aşkı, özlemi, çaresizliği artık iliklerine kadar hisseder. Anne ve oğulun zorlu hayat mücadelesini ve kalabalıklar içindeki yalnızlıklarını anlatan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Deniz GezginDeniz Gezgin AhrazAhraz Yazarımızın kalemine sağlık. Herkese keyifli okumalar.
AhrazDeniz Gezgin · Can Yayınları · 20195,7bin okunma
Hepimiz kendi içimizdeki kötülüğü gömüyoruz aslında..
Puan vermedi·200 syf.·
2025 27. kitabı
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. ‎Evet, ama bazen bir şey söylemeye gerek kalmaz. Tıpkı Ahraz gibi, Adile gibi.. Adile'nin varlığı korkuttu ahaliyi ve dışladı hepsi. ‎Lakin Ahraz'ın doğumuyla daha da pekişti kinleri. ‎Kendine yapılanı çekti sineye ama evladına yapılanı sindiremedi. ‎ve lanet okudu Adile tüm kasaba sakinlerine... ‎ ‎Sessizliğin, dışlanmışlığın, her şeye rağmen yaşamaya çalışmanın hikayesi Ahraz. ‎Sessizliği onu oyunun dışına itecek zannederken, İsrafil kendi oyununu kuracak kadar sağlam çıkmıştı. ‎ ‎İnsanın gözlerinden ve yüzünden ne demek istediğini anlayan, yaptığı resimlerle iç dünyasını resmeden ama bunu herkesten gizleyen İsrafil. ‎..senin anlaşmak dediğin nedir ki, her bizi duyan anlıyor mu ki ne dediğimizi... ‎ ‎Kendi kurduğu dünyada sakince yaşayan, renklerin ve seslerin ötesine geçen İsrafil'in Yusuf'la kurduğu dostluk. Bir anda karşılaştığı iki yabancı ve sonrasında yaşananlar. ‎..her şeyi hissedecek kadar büyük, baş edemeyecek kadar da küçüktü o zamanlar. ‎ ‎Aşk, umut, mücadele, ayrılık, yalnızlık gibi birçok duyguyu barındıran bir hikaye. ‎..bir ilkbaharda kırlangıçlarla gelmemiş miydi, işte yine birlikte çıkıyorlardı yola, onun ballı kokusunun, yaşamı müjdeleyen çiçeklerinin peşinden gidiyordu göçmen kuşlar da. ‎ ‎Ve Zehra, kötülüğü engellemeye çalışma ve erkek egemen topluma bir isyan.. ‎Hepimiz kendi içimizdeki kötülüğü gömüyoruz aslında... Ölüler bahanemiz... ‎ ‎Ahraz, sadece bir hikaye değil; suskunların çığlığı dışlananların isyanı, inadına var olmanın adı. ‎
1000k
Çok Katmanlı Bir Kitap
2020 44. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2020 20:17
Zengin anlatımlı,dolu bir roman okudum. Bu kadar kısa olmasına rağmen bir çok şeyi içine sığdırabilmişti. Üniversitede hocamız, iyi bir kurgu eserde üç katman olması gerektiğini söylerdi.
2022 35. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2022 21:36
Etkisinden uzun süre çıkamayacağım, herkese mutlaka okuyun baskısı yapacağım bir kitap. İçerisindeki herkesin, her şeyin bir öyküsü var. Bir romandan çok doğanın, canlının, tanrıların, insanlık tarihinin bir rehberi. Hem çok eski hem çok günümüz. Kadının, ötekinin suyunu çıkaran; günahı işine geldiği gibi allayıp pullayan toplumun pisliğine bir başkaldırı, bir öfke kitabı. Kıyamet her gün yaşanıyorken, güçlü güçsüzü her an eziyorken kıyameti beklemek? Merak duygusunun hiç kaybolmadığı, akıcılığın su kadar akışkan olduğu bir hikaye. Yazara itimadım var, yetkinliği kelime seçişlerinde, alt metinleri hikayenin içine yedirişinde, mitos bilginliğinde. Farkındalığı yüksek olan kişilerin kitapta bulacağı çok şey var.
2024 26. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2024 10:40
İlk kez okuduğum bir yazar. Balık, istiridye, ağaç, kule sembolleri ile Mitololojik bilgilerin harmanlanmış hali olarak yorumlayabilirim. Hristiyanlık ögeleri de mevcut. Dışlanmış, sağır ve dilsiz bir çocuğun hayatta kalma öyküsü. Güzel mi; fena değil. Dili tumturaklı. Hızlı okunabiliyor. Mitolojiyi sevenler,roman haliyle okumak isteyenler için keyifli bir kitap olabilir.
Ahraz
2024 7. kitabı
Herkese Merhaba <3 Bugün yine çok beğendiğim, beni çok etkileyen bir kitapla geldim… (Ahraz; sağır ve dilsiz anlamına gelmektedir.) Konusundan kısaca bahsedecek olursam; Adile, annesini hiç tanımamış, kasabanın çöplerini toplayarak hayatta kalmaya çalışan bir kızdır. Yaşadığı kasabada kimse tarafından sevilmeyen, hor görülen, ifrit gözüyle bakılan bu kız bir gün dünyaya bir erkek çocuğu getirir. O güne dek kimseden tek bir şey istemeyen Adile, küçük bebeğinin yaşaması için saklandığı kabuğundan çıkar ve tüm kapıları çalar ama kasabadaki insanlar onun yardım çığlığına sağır kalır. Kimse kapısını açmaz, açanlarda ifrit diye suratına çarpar. İşte o gün açılmayan kapılar yüzünden ahraz olur küçük melek İsrafil :( İsrafil büyüdükçe Adile küçülür, küçüldükçe kabuğuna çekilir. İsrafil ise onun aksine hayata karışmak için kabuğunun dışına çıkar. Kulaklarıyla olmasada yüreğiyle duyar, dudaklarıyla olmasada gözleriyle konuşur. İsrafil’i ilk duyan ve gören mavi tüylü köpeği olur daha sonra ise marangoz Yusuf girer hayatına. Adile’nin hiç yaşayamadığı hayatı, melek kalpli İsrafil’in hayata tutunma çabası, Yusuf’un mert yüreği, Papaz efendi ve kızı Marika’nın yurt özlemi… Hep böyledir bu kendi gibi olmayanı hor görür insanoğlu… Gerçek ahraz kimdi şimdi kitapta İsrafil mi yoksa onu görmeyen, duymayan, anlamayan insanlar mı? Alışılmışın dışına çıkıp betimlemelerin derinliğinde yüzmek isteyen tüm okurlara kesinlikle tavsiye ederim. OKUYUN OKUTUN Kitapla Kalın Sevgiler <3
2026 25. kitabı
Okunma: 17 Mart 2026 15:04
Ahraz, doğa ile iç içe büyüyen, insanlardan çok deniz, hayvan ve doğa ile bağkuran, konuşamayan ve duyamayan bir çocuk olan İsrafil'in hikayesidir. Bir annesi vardır kasaba tarafından dışlanmış
İnceleme
·200 syf.·
2020 38. kitabı
Kitabı bitirdim ama bende bittim, kitabın adından da anlaşılacağı üzere ahraz bi çocukla onun hikayesinden bahsediliyor ama bu sıradan bi hayat hikayesi değil. Kitapta devrik cümle fazla olduğundan yeri geldiğinde bazı yerleri dönüp tekrar okudum ama gerek seçilmiş kelimeler olsun, gerekse kelimelerin birbirleriyle olan harmanı olsun insanda çok değişik bi duygu bırakıyor. Bazen insan konuşmak istemez ya öyle bi hâl. Bu kitabı Begüm Çakır tavsiyesiyle hem kendime hem de çok sevdiğim SametSamet 'e almıştım. Ikimizde çok beğendik. Tavsiye ederiz :))
2023 17. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2023 23:39
Eğer onlar gibi değilseniz;dışlanmak zorunda mısınız gerçekten ? Hikâye Gerence adı verilen bir Ege kasabasında babası ile birlikte kâğıt toplayıcılığı yapan ve bir teknede yaşamını sürdüren Adile
2020 27. kitabı
Okunma: 16 Mart 2020 00:13
~Kitaplar nefesiniz olsun~ Merhaba, Hep güzel kitaplar ararız arkadaşlarımıza, dostlarımıza, kıtapcımıza sorarız, yakın bir arkadaşımız tavsiye eder, bir YouTube kanalında görürüz (tavsiye ederim Yeşim UzundalYeşim Uzundal) bir makale, bir roman okuruz bir kitaptan bahseder merak ederiz... Vb.. Sonuçta kendimiz ya da sevdiklerimiz vesile olur o güzel kitaba kavuşmamıza. Ahraz da böyle güzel bir kitap; Ahraz bir, ne biri bir çok kötülüğün anlatıldığı mütiş öğretici sorgulayıcı bir hikâye. Adile, İsrafil, marangoz Yusuf, Rahip vasili, marika ve Zehra yer yüzündeki tüm kötülüklere maruz kalan bu insanların hikayesini kadim zamanların masalları gibi gerçek hayat çizgisin de, içinde kaybolarak okuyorsunuz. Okuyunuz pişman olmazsınız. Bütün kitaplar güzeldir. "Bu bir tık daha güzel" İyi okumalar.

Deniz GezginYazar · 6 kitap
1981'de, İstanbul'da doğdu. On yaşında ailesiyle İzmir'e taşındı. Ege Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan kısa süre sonra Çeşme Dalyanköy'e yerleşti. Kültür tarihi ve mitoloji üzerine çalışan yazarın bu alanda yayımlanmış kitapları (Bitki Mitosları, Sel, 2007; Hayvan Mitosları, Sel, 2007; Su Mitosları, Sel, 2009) ve makaleleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra çeşitli dergi ve seçkilerde öyküleriyle yer almıştır. Şimdilerde Metro Gastro dergisi için kültür tarihi konulu makaleler ve Psikeart dergisine öyküler yazmaktadır. Ahraz yazarın ilk romanıdır.