2022 170. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2022 14:25
Selam, bugün yılın son ayında ve neredeyse son gününde, geçen ay başladığım fantastik bir maceranın son kitabıyla geldim! Yılı sonlandırmak için ne de güzel bir kitap oldu benim için! Gerçi Damien ve Mara’ya veda etmek zor ama dört kitap boyunca maceradan maceraya koşan çiftimiz artık biraz dinlenmeyi hak etti SPOILER OLABİLİR: Üçüncü kitap sonunda Araf’tan kurtulan kahramanlarımız, dünyada karşılacakları en büyük sorun Andras ve şeytana çevirdiği melekler sanarken, bir de yüzyıllar önce soyları tükenmiş olan, şeytan veya melek fark etmeden özlerini içine çekerek öldüren ‘kapan’ların yeniden dirildiğini öğrenir. Kapanların lideri Zayden, Mara ve Damien’le anlaşmak için şartlar öne sürerken, çiftimiz ve arkadaşları Andras’ı ve kapanları etkisiz hale getirmek için çözüm ararlar. Kalkan üyeleri, Kevin, Blake, Mavi, Hermon, Azazel ve diğerleri Mara ve Damien’ın yanındadır ancak yeterli olacak mıdır? Mara’nın yeni gelişen kehanet yeteneği nereden gelir? Damien, bir daha Mara’yı kaybetmemek için neleri göze alabilir? Mara, sevdiklerini korumak için neler yapacaktır? Fantastik öğelerin ve mekanların tasviri, karakterlerin değişimi ve gelişimi, aksiyon ve maceranın azalmadan devam edişi, serinin kendi içinde hep mantıklı ilerlemesi seriyi çok sevme nedenim oldu! Seriye veda ettiği için üzgünüm ama iyi ki okudum dediğim fantastiklerden olduMara ve Damien’ı, aşklarını ve tutkularını çok seviyorum! Damien’ın şeytani cazibesini, Mara’nın sevdikleri için yaptığı fedakarlıkları ve gücünü, Kevin’ın şaklabanlıklarını, Lucifer’ın tatlı kötülüğünü, Mavi ve Hermon’ın masum hallerini… Daha ne çok detay, ne çok kişi var ancak bahsedip tadını kaçırmayayım. Üzücü bazı kayıplar yaşansa da, bu seriye ve maceraya yakışan güzel, heyecanlı ve tatmin edici bir final olduMelekler, şeytanlar, melezler, yaratıklar, kapanlar ve nice öğesiyle bu seri ve Damien- Mara çifti her zaman sevdiğim kitaplar ve çiftler arasına girdi!
MahşerS. Mare · Epsilon Yayınevi · 202279 okunma