Anahtar #4

Orijinal Ülke:

~ Canınız Cennete
·480 syf.·
2025 117. kitabı
Her şeyi ile mükemmel bir seriydi. Okuduğum en iyi melek şeytan kurgusuydu karakterlerin muhteşemliği ise ayrı bir konu. Kitabın sonu tatmin edici şekilde bitti. Olan sanki Lucifer'a oldu gibi onun tek kalmasını istemezdim ama sonuçta o cehennem lorduydu onun gibi muhteşem bir varlığa bir şey olmaz.. Son olarak Mavi gibi bir kızım olsun isterdim.Sevmediğim herkesi ona yedirme fikrinin muhteşemliği hep aklımda kalıcak.
2023 109. kitabı
Serinin son bulmasına o kadar üzüldüm ki. Ben hazır değilmişim ya. O evreni hayatım boyunca özleyeceğim. Ama bir yandan da sevindirdi birşeylerin sonlanması ve açığa çıkması beni mutlu etti. Şeytanlar, melekler, insanlar, yaratıklar dolu bir kitaptı. Herşeyiyle muhteşem bir seriydi. Lucifer hala espirilerinden kurtulamamış. Kevin zaten harika bir dost, Mavi ise apayrı bir şeydi. Kitap keşke bitmeseydi ya. Yazarın hayal gücüne hayranım fantastik sever olarak bana çok güzel bir evren verdi. Damien'ın aşık halleri beni bitirdi ya, o kadar çok seviyorum ki şapşik ya. Gerçi şapşik dediğime bakmayın kendisi şeytan gibi şeytan . Kevin'in dostluğuna bayıldım herkese lazım böyle bir dost. Blake aşkım benim için hep vâr olacak. Mavi ve Hermon'un atışmaları beni bitirdi ya ahaha. Andras karakteri kesin ölsün dediğim bir karakterdi sevmedim onu. Lilith gerektiği cezayı aldı buna sevindim. Mara ve Damien aşklarım size hayranım ya nereden nereye geldik aşkları hep taptaze . Beklemediğim ölümlerin olması beni adeta yıktı geçti. Keşke ölmeseydi dediğim karakterler vardı ama yazarcığım bize kıymış maalesef. Kendisi çok acımasızdır ne yapacağı belli olmuyor. Dört kitap boyunca ben hiç sıkılmadım ve hâlâ bu seriyi okumayan var. Fantastik öğelerin yazılışı ,mekanların tasvirleri, karakterlerin değişimi ve gelişimini hissediyorsunuz, herşeyiyle muhteşem bir seriydi ya. Her ne kadar sevdiğim bazı karakterler ölsede benim için tatmin edici bir sondu. Bu tarz kitapları seviyorsunuz kesinlikle okuyun derim. Üçüncü kitabın sonunda arafin yok olmasıyla karakterlerimiz dünyaya gelmistir. Ama dünyaya geldiler ama büyük bir sorunuda peşlerinde getirdiler. Alastor artık cehenneme esir düşmüştür. Mara ve diğerleri Alastor'u cehennemden çıkartmalıdır. Çünkü onları zorlu bir savaş beklemektedir.
2022 90. kitabı
İlk inceleme atma bana nasip oldu. Önecelikle seriden gerçekten bir beklentim yoktu ama beni şaşırttı. Kurgu inanlımaz ama hala favorim üçüncü kitaptı. Spoiler vermeyeceğim kısım şu ki 14 yaş ve üzerinin rahat okuyacağı hem fantastik hemde aşk içeren güzel bir kurgu. Şimdi spoiler zamanı Blake…. Çok üzüldüm hele ölüm şekli beni perişan etti. Andrastan zaten nefret ederken ona iyice kinlendim ve sonunda maranın onu kiearaya vermesi süperdi. İki öz muhappeti ile asla aklıma hamilelik gelmemişti ve dedimki bittik mutsuz son geliyor çünkü özünü lilithe veren mara doğum yaptığında ölecekti. Allahtan bu kısım halloldu ve kahramanlarımız evli mutlu çocuklu olarak ayrıldı. Bir puan kırdım çünkü diğer karakterlere tam bir son olmamıştı. Biraz konu uzadı ve sıktı bazen ondan bir puan kırdım. Yazarın eline sağlık gayet güzel bir seriydi şahsen içinde smut olsa çok daha hoşuma giderdi. Başka yorumlarda görüşmek üzere.
2022 222. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2022 22:19
Orta Doğu ve Balkanların en edepsiz, arsız, yüzsüz şeytancık serisi 4. Kitabı #mahşer ile sona erdi! Ta ta ta duyduk duymadık demeyin! Dikkatinizi cımbızla çekiyorum, TAMAMLANDI! Seri konusunu hatırlayalım. Mara bir ergendi, kuuul takılan agresif, bilirsiniz işte. Acı hissetmiyordu bir de. Niye bilmiyoruz Bencildi ha, yani klasik müko krakterler gibi değel. Tam bir bela mıknatısı ve kusur abisedi Ama ağlarım, köşe başında ühü ühü yok. Başına bela alınca oturup ağlamıyor, yardım için sızlanmıyor. Ta ki bir günah kadar çekici Damien ile karşılaşan kadar hayatı sıkıcıydı Kabuslarının yegane konsepti olan Lucifer'ın yakışıklı sıfatını görene kadar normal bir aşk hayatı da olabilirdi. Ama olmadı çünkü Luci anahtarı istiyordu. Ama Mara anahtarı bırakın doğaüstü hiçbir şeye inanmıyordu. Neyse efenim Mara öldü, mühür kırıldı. Araf'a girdi, Aradı birbirine kattı ve yeniden dünyaya geldi. Evet, tam bir beyaz bela. Artıh yeter, daha ne kadar kaos yaratacaksın kankitom, diye çemkirirken son kitapta... Buraya kadar! Anlatmicim ısrar etmeyin efenim son kitap, tüm gizemleri çözerek tatmin edici bir sonla tamamlandı. Ama orda ince bir detay vardı ki, bunu sadece ben ve yazar biliyor olabiliriz. Söylemem! Çok eğlendim favori çiftimin ismini yazamıyorum Mahpas mı mahpus mu neydi gülmekten karnıma ağrı girdi. Luci'nin telesekreter muhabbeti özellikle. Efenim çok beğendim tabi ki dehşet ve ibretle #fantastikkitap severlere tavsiye ederim
2023 14. kitabı
Serinin son kitabıydı. Diğer kitaplar da olan heyecan sanki bu kitapta daha azdı. Alastair daha geri planda kalmış gibi geldi. Son kitabın vuruculugu eksikti. Ama tabiki de Alastor ve Mara okumak gene de zevkliydi.
2023 1. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2023 00:09
Evet bir devrin daha sonuna geldim Bu seri bitsin istemedim hiç Çok özleyeceğim çok Ama şöyle bir umudum var. Diyorum ki belki yazarımız Lucifer’a bir kitap yazar (İnşallah amin ) Onun hikayesi sanki devamı olabilirmiş gibi bitti İnşallah diyelim çünkü çoook güzel bir karakter. Hani böyle bir arkadaşınız olsun isteyeceğiniz ama olmasın da isteyeceğiniz türden aşırı komik fakat hiç güven vermiyor Ona şöyle esaslı bir hikaye giderdi . Neyse asıl konumuza dönecek olursak, dört kitaplık serinin final kitabı da beni yeterince tatmin etti. Son bölümlere düştüm resmen Çok güzeldi Bi ara Mara’ya sinir olmadım değil. Damiencığım kaybetme korkusuyla neler yaşadı Ah ah onun gibi bi şeytan gelmez daha Ayrıca hiç beklemediğim sürprizler yaşanırken çok üzüldüğüm kayıplarda oldu Kısacası baştan itibaren kurgunun hakkını verdi yazar Dört kitap beni hiç sıkmadı, her birini aşırı keyifle okudum fakat ne yazık ki serinin yeteri kadar değer gördüğünü düşünmüyorum . Çok reklamı olmadı ama kesinlikle bir şans vermeye değer. Okuduğunuz bütün şeytan karakterleri unutun, asıl şeytan bu seride Melek şeytan temalı okuduğum, yabancı yazarlar da dahil, bu seri en iyilerinden biri oldu benim için Yazarın kalemi mükemmel ve ben yeni hikayelerini sabırsızlıkla bekliyorum . Konusuna çok girmeyeceğim ki zaten serinin son kitabı. Kısaca melekler ve şeytanlar işbirliğinde Andras’a karşı mücadele ediyorlar ve Andras ise asla kolay lokma değil. Ne yapıp edip Mara’yı ele geçirmeye kararlı. Bunun için soyu tükenen, öldürülmeleri çok zor ve tehlikeli bir tür olan Kapanları geri getirmekte dahil. Fakat Damien Mara’yı tekrar kaybetme düşüncesine bile katlanamazken kim onun elinden Mara’yı alabilir ki?
2022 170. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2022 14:25
Selam, bugün yılın son ayında ve neredeyse son gününde, geçen ay başladığım fantastik bir maceranın son kitabıyla geldim! Yılı sonlandırmak için ne de güzel bir kitap oldu benim için! Gerçi Damien ve Mara’ya veda etmek zor ama dört kitap boyunca maceradan maceraya koşan çiftimiz artık biraz dinlenmeyi hak etti SPOILER OLABİLİR: Üçüncü kitap sonunda Araf’tan kurtulan kahramanlarımız, dünyada karşılacakları en büyük sorun Andras ve şeytana çevirdiği melekler sanarken, bir de yüzyıllar önce soyları tükenmiş olan, şeytan veya melek fark etmeden özlerini içine çekerek öldüren ‘kapan’ların yeniden dirildiğini öğrenir. Kapanların lideri Zayden, Mara ve Damien’le anlaşmak için şartlar öne sürerken, çiftimiz ve arkadaşları Andras’ı ve kapanları etkisiz hale getirmek için çözüm ararlar. Kalkan üyeleri, Kevin, Blake, Mavi, Hermon, Azazel ve diğerleri Mara ve Damien’ın yanındadır ancak yeterli olacak mıdır? Mara’nın yeni gelişen kehanet yeteneği nereden gelir? Damien, bir daha Mara’yı kaybetmemek için neleri göze alabilir? Mara, sevdiklerini korumak için neler yapacaktır? Fantastik öğelerin ve mekanların tasviri, karakterlerin değişimi ve gelişimi, aksiyon ve maceranın azalmadan devam edişi, serinin kendi içinde hep mantıklı ilerlemesi seriyi çok sevme nedenim oldu! Seriye veda ettiği için üzgünüm ama iyi ki okudum dediğim fantastiklerden olduMara ve Damien’ı, aşklarını ve tutkularını çok seviyorum! Damien’ın şeytani cazibesini, Mara’nın sevdikleri için yaptığı fedakarlıkları ve gücünü, Kevin’ın şaklabanlıklarını, Lucifer’ın tatlı kötülüğünü, Mavi ve Hermon’ın masum hallerini… Daha ne çok detay, ne çok kişi var ancak bahsedip tadını kaçırmayayım. Üzücü bazı kayıplar yaşansa da, bu seriye ve maceraya yakışan güzel, heyecanlı ve tatmin edici bir final olduMelekler, şeytanlar,
2023 4. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2023 00:00
"Melegim" dedi yumuşayan sesiyle. "Biz Şeytanız ama bir gün senin için şeytanlığımı bile korkutacak şeyler yapmam gerekirse hiç düşünmem, yaparım. Biz birbirimiz için dünyayı yazabilecek aşka sahibiz. Söyledim sana, Biz Şeytanız. Benciliz ve kötüyüz." Selam Bugün biraz hüzün kokuyorum. Çok sevdiğim serinin son kitabından bahsederken ona veda etmek çok zor. Ne kadar geciktirmek istesem de ilk üç kitabı gibi ne ara okudum bitti anlamadım. Şeytanlar, melekler, insanlar, cehennem yaratıkları ile çevrelenmiş müthiş bir kurgu. Gerçekten ve gerçekten böyle bir seriyi okudugum icin kendimi çok şanslı hissediyorum.... Üçüncü kitabın sonunda Arafi'in yok olması ile bizimkiler dünyaya gelmişlerdi. Şimdi daha büyük tehlike ile karşı karşıya kalırlarken Alastor Cehenneme esir düşüyor. Mara, Andras ve ona hizmet eden eski bir tür ile mücadele edebilmek için Alastor'u cehennemden cıkartmalıdır. Çünkü onları kazanılması zor  bir savaş beklemektedir. Anahtar serisi benim beklentim olamdan başladığım bir seriydi. Fakat o kadar sevdim ki devam kitaplarini deli gibi bekledim. Şu an hepsi tamamlandı ve yeni okuyacak olanlar çok şanslı. Yazar size muazzam bir fantastik evren veriyor ve içerisinde şeytan gibi şeytan var. Ama sakın onu okuduğunuz digerlerine benzetmeyin çünkü ondan bir tane daha yok. Adının hakkını sonuna kadar veriyor her ne kadar sizi deli etse de Mahşer'de şimdiye kadar okuduklarımızdan farklı, aşık bir Damien okumak beni ziyadesiyle memnun etti. Tam bir aşk böceğiydi. Lucifer'in espirili dili, Keven'in dostluğu, Mavi ve Hermon'un atışmaları ve baştan sonra beni kuşatan aksiyon ile nefis bir okuma gerçekleştirdim. Ve sondaki sürpriz hiç beklemediğim şekilde güzeldi. Ama son kitap olmasına rağmen Lucifer'den gelen tek bir cümle ile kafam karışmadı değil, yazar belki de
2022 395. kitabı
#mahşer Merhabalar... Bugün sizlere harika serinin son ve son kitabı ile geldim. Bazı kitaplar keşke bitmese uzasa da uzasa... Bazen bazı kitaplardan ayrılmak mezun olmak gibi bir şey... Hani alıştığın, kişiler ve ortamlardan ayrılmak gibi bu nasıl benzetme demeyin canım ne var içimi döksem. Azcık şurda içimden geçenleri yazsam. Zaten ne kadar istiyor olsanız da spoi ye yer vermeyeceğim. Eehh çok isterseniz özelden yazın seve seve Evet Evett Eeeeveeeettt bu seri benim top 10 umda yer alıyor. Bunu söylemekten hiç ama hiç vazgeçmeyeceğim. 1-2-3 derken geldi 4 ve bitti caaaağğnımm seri... Mara düştüğü Araf'tan çıkmayı başarıyor. Başarıyor başarmasına da Alastor artık yoktur ve Cehennem de esir düşmüştür. Üstelik oradan kurtulması için mühürün kırılması gerekir. Peki bu mühür nasıl kırılacak? Hımmm şey onun için de bir kitap var. Kara Kitap... Ama öyle tarif kitabı değil ya şöyle yaparsan böyle olur, olacak diye yazsın. Nerde öyle armut piş ağzıma düş. Zekanın konuşması gerekir ki bu Mara da fazlasıyla var hele ki sevdiği adamı kurtarmak söz konusu ise kim tutar onu. X10 kat zeka devreye otomatik girer. Bir yandan da savaş borozanları çalıyor ama Mara bu savaşa Damien olmadan girmek istemiyordu. Yani kesinlikle onu oradan kurtarması gerekiyordu. Hem onsuz kalbi hiç iyi değildi ki... Üstelik Mahşer de aşksız çekilmez beeee...