İnsanın Anlam Arayışı Üzerine
2023 24. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2023 17:51
Anlayamadığım bir durum varsa açıklamaları kabul ederim ki, Genel olarak kitabı okumaya başladığımda insanların hayatın anlam arayışına bu kadar ihtiyaç duyma arzusunu yazar biraz üzücü bakıyor. Bunun sebebi olarak insanların kendini tanıyamama sorununu görüyor. Bir toplama kampında kendini aydınlığa iten bir yaklaşımla yazarın bilincinde var olan düşünceleri bir çok acı duruma karşı taze tutmaya çalışması insan üstü bir çabayı ifade ediyor benim için ve büyük saygı duyuyorum. Her insanın yaşamı farklı şekillerde acılarla sevinçlerle yüklü her insanın baş etme yetisinin farklı kazanımlar ve sonuçları olabiliyor. Genel olarak kitaptan logoterapi konusunu öğrenme açısından öğretici bir kitap ama diğer konulara bakınca duygulara değil de bilimin yapı taşlarının psikolojideki etkilerini daha değerli ve doğru bulduğum için beni tam olarak kazanamamış bir yapıt olarak görüyorum. Bu kitaba karşılık Ericc Fromm un sevme sanatı kitabını daha değerli ve öğretici olduğunu düşünüyorum. Bunun yerine o kitabın okunmasını tavsiye ederim.
2023 Okuma Raporları
İnsanın Anlam ArayışıViktor E. Frankl · Okuyan Us Yayın · 202651,3bin okunma