2023 134. kitabı
Hepsinin spora merakı olan, aynı mahalleden aynı okula giden ve hepsinin de bir lakabı olan çocuklar, Uyuşuk, Sırık, Taşkafa, Takoz, Kemik, Kazma, Fındık, Kirpi, Laz ve Mucit. Bu çocukların hepsi futbola meraklı ama bir o kadar da bu konuda çok kötüler. Bir gün okula ve mahalleye yeni bir çocuk gelir. Adı Mehmet Emin Sıtkı Sipsioğlu’dur ama adının baş harflerinden de lakabı Messi’dir. Odasında her eşyayı da Messi ve takımından oluşturacak kadar da hayranıdır. Okulun futbol takımı yenilgileriyle ünlüyken, bu çocuk geleli hiçbir maçları golsüz geçmez. Okulda yeni olan bu çocuk, çalımlarıyla, paslarıyla, dikkat çekmezken, her defasında son dakika golleriyle arkadaşlarını kurtarır. Takımın gol makinası haline gelen bu çocuk gerçekten bir yetenek mi? Yoksa herşey bir tesadüf mü? Artık kız erkek farketmeden bütün çocukların ilgi duyduğu futbolun konu olarak seçildiği bu çocuk kitabını ben de çok eğlenerek okudum. Benim gibi futbola ilgisi sıfırın altında olanların bile tanıdığı Messi hayranı bir çocuğun, ona benzeme hayallerini okurken eğleniyor, birbiriyle dostluklarını görüyor ve bu yüzden yaşadıkları macerada, sıcak bir mahalle hayatı ile eğlenceli bir okul hayatının içinde futbolunda olduğunu okuyoruz. Çok güzel çizimleri de olan, eğlenceli, sekiz yaş üzeri çocuklar için, macera ve espri dolu bir kitap. Ama yetişkinler de severek okuyabilir benim gibi. Bu arada devam kitabı gelecek gibi görünüyor. Umarım Messi’nin maceraları burada bitmez. Zira biz kendisini çok sevdik. Eğlenceli kitaplar okumak, daha da güzeldir. Herkese tavsiyemdir. #ÇakmaMessi ^ ^ #alıntı Bu büyükler hep nasihat vermek zorunda mı hissediyorlar kendilerini anlayamıyorum. Acaba büyüyünce ben de mi böyle olacağım? ^ ^ @serdarhocaturkce @hayykitapcocuk Hayykitap #bloghemsire #bookstagram #çocukkitapları #futbol #messi
Çakma MessiSerdar Ergün · Hayykitap Çocuk Yayınları · 202314 okunma
Harika yorumlarınız için teşekkürler🙏