·464 syf.····Okunma: 18 Nisan 2023 22:17 Yüzyıllık Yalnızlık
Yazarla tanıstığımız ilk kitap.Uzun zamandır kitaplığımda okumam için sırasını bekliyordu.Hani her şeyin bir zamanı vardır klişesi olur ya gerçekten her şeyin bir zamanı varmış.İyiki okumak için bu kadar bekletmişim.Kitabı okumasi gerçekten zor,bu yüzden çok kez yarım bırakılmış.Bir ara bende gerçekten yorulduğumu ve cok yavaşladığımı hissettim.İçimdeki sesi ve sevdiğim bir arkadaşımı dinleyip bitirdim.İyiki yarım bırakmamışım.Kitabın yarım bırakılmasının bence en önemli sebebi sürekli tekrarlayan isimler.Hatta bunun için kitabın girisinde bir soy ağacı bulunuyor ki iyiki var.
Sizde eğer bu kitabı okumaya başladıysanız ve yorulduysaniz bikac gün dinlenip kitaba yeniden bir şans verin.
Muhtemelen bu kısımdan sonrasında kitabı buraya yazmış gibi olacağım.Spoiler sevmeyenler lütfen okumaya devam etmesin :)
Jose Arcadio Buendia ve Ursula'nın hiç kimsenin istemediği akraba evliliği ile başlıyor her şey.Halkın domuz kuyruklu çocuklar kehaneti neyseki Ursula'nın 3 çocugunda ortaya çıkmıyor.Hikaye bu sekilde nasıl devam edecek derken hiç beklemediğim şeyler oldu gerçekten. Jose Arcadio Buendia'nın rahatsızlanıp ağaca bağlanması ve orada ölmesi.Ursula'nın çok anaç bir yapısının olması ve gözleri kör olduğunda bile her şeyi cok düzgün yapması,kimsenin Ursula'nın kör olduğunu anlamamasi.
Güzel Remedios yüzünden ona aşık olan erkeklerin ölmesi ve Remedios'un birgün göğe yükselmesi beni çok etkilemisti.Bunun dışında Jose arcadio'nun ilginç ölümü yazarın guzel tasviriyle bir araya geldiğinde çok gercekçi bi hale gelmişti;silah sesinin duyulması,kanın Türkler sokağını geçip Buendiaların evini gezmesi ve barut kokusunun yayılıp gecmemesi.Kitapta karıncalardan bir türlü kurtulamamaları ve neredeyse bütün günahları işlemeleri gerçekten korkunçtu.Özellikle ensest bariz bi şekilde görülüyordu.
Kitabın sonunda Amaranta Ursula ve Aureliano'nun ilişkisinden domuz kuyruklu bir çocuk doğar,Amaranta Ursula Aureliano'nun halasıdır.Çocuğu karincalar götürür.Bu sıra da Melquides'in el yazmalarında ne olduğu çözülüyor ve kitabın sevdiğim cümlelerinden "soyun atası ağaca bağlanır,sonuncusunu da karıncalar yer.