İlk bir kaç sayfada anlayamayabilirsiniz. Ancak ilerleyen sayfalarda gerçekten de ilk insanlar olan Ademle Havva da konuşsa böyle anlatırdı diyebilirsiniz.
Mark twain in en sevilen öykülerinden oluşan kitapta ilk öykü kitaba da adını vermiş. Bir çok basımı var ama ben yapı kredi yayınlarından okudum.
Mark Twain ın hayatını okuduğumda hep çok zengin olmak için çabalamış ama bir türlü de borçtan kurtulamamış olduğunu görüyorum. En büyük kaybını da dizgi makinasına yatırım yaparak yaşamış. Daktiloyu ilk kullanan yazar olduğu da söyleniyor. Belki de daktilo üzerine bir yatırım yapsaydı hayalindeki zenginliği yakalayabilirdi, Ademle Havvanın Güncesi adlı öyküden sonra gelen diğer öykülerinde de farklı yollardan zengin olan insanlar anlatılıyor.Bir bakıma onun izlerini görüyoruz bu öykülerde.
Ademle Havvanın güncesi öyküsü yani kitaba adını veren ilk öyküyü çok sevdim. Okurken İşte kadın ya da işte erkek dediğim ve gülümsediğim o kadar çok satır vardı ki .Ademe elmayı yedirerek insanoğlunu ölümlü kılan Havvanın asla bir suçlu çizgisiyle anlatılmaması da kitabı sevmemin diğer bir sebebiydi. Keyifli okumalar. Mizahi bir okuma yapacağınızı da eklemek isterim.