Mark Twain
Twain'in kadın erkek ilişkilerinin evrensel değişmezlerini tadına doyulmaz bir mizah duygusuyla kaleme aldığı "Âdem'le Havva'nın Güncesi" aynı zamanda gelmiş geçmiş en güzel aşk hikâyelerinden biri. Bu derleme "Âdem'le Havva'nın Güncesi"nin yanı sıra Twain'in "Calaveras İlinin En Hızlı Sıçrayan Kurbağası", "1.000.000'luk Banknot", "Çalınan Fil" gibi en ünlü öyküleriyle birkaç güzel kısa öyküsünü içeriyor.
152 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1906

Adem'le Havva'nın Güncesi
8/10 puan verdi
Âdem'le Havva'nın Güncesi kitabını çok merak ederek almıştım. Uzun süredir kitaplığımda okunmayı bekliyordu. İyi ki de okudum, harika ötesi bir anlatımı var. Okuması çok keyifli. Kitap kısa öykülerden oluşuyor. En beğendiğim öykü Adem'le Havva'nın öyküsü oldu. Mark Twain, Adem'le Havva'nın öyküsünde kadın ile erkek arasındaki farkı çok güzel bir şekilde anlatmış. Adem (Erkek) öyküde yaşadığı olayları düz bir şekilde Havva (Kadın) ise çok detaylı bir şekilde anlatıyor. Yazar kitapta bu konuda çok iyi ironi yapmış. Kitap kesinlikle okumaya değer. Kitabın içindeki diğer öyküler de gayet güzel. Kitabı okumak isteyen herkese tavsiye ederim.
Adem'le Havva'nın Güncesi ve Seçme Öyküler
Adem'le Havva'nın Güncesi ve Seçme ÖykülerMark Twain · Yapı Kredi Yayınları · 20225,4bin okunma
96 syf.
8/10 puan verdi
...Hz Âdem ile Hz Havva'nın Günlükleri... -Ara ara bir yerlerden kendini yoklatan o kitap-
Âdem ve Havva’nın Günlükleri
Âdem ve Havva’nın GünlükleriMark Twain · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20245,4bin okunma
Elveda Cennet Bahçesi...
80 syf.
Puan vermedi
Kitabın ince olması, adı, konusu, kapak resmi okumam için fazlaca merak uyandırdı bende. Başları tam bir hayal kırıklığıydı benim için fakat ortası ve sonu güzeldi. Çoğu kişi mizahi yanını
Adem ile Havva'nın GüncesiMark Twain · Can Yayınları · 20215,4bin okunma
147 syf.
9/10 puan verdi
SADECE ADEM İLE HAVVA'NIN GÜNCESİ ÖYKÜSÜNÜN YORUMLAMASI
Adem ile Havva’nın Güncesi
Adem ile Havva’nın GüncesiMark Twain · İthaki Yayınları · 20215,4bin okunma
But it wouldn't be nothing, nothing without a woman or a girl
7/10 puan verdi
Göğsünün sol yanındaki yaradan anlamıştı Adem, Havva'sının, içinden bir parça olduğunu... Herkes binyıllarca buna "kaburga kemiğinden yaratıldı" gözüyle baktı ama belki de kimse,
184 syf.
Puan vermedi
ADEM İLE HAVVA’NIN GÜNCESİ-MARK TWAIN,176 sayfa Adem ile Havva yaradılış ve cennetten kovuluşu sırayla anlatıyorlar.Yani aynı olayı ikisinin ağzından farklı bir şekilde okuyoruz.Konuyu okurken erkeklerin ne kadar düz mantıkla,kadınların ise ne kadar detaycı ve süslü anlatım içinde olduğunu görünce demek ki yaradılışımızdan geliyormuş ,ne yapalım yani,bu bizim suçumuz değilmiş demek geliyor içimizden. İşin içine bir de şeytan giriyor ve onun güncesini de mektuplar şeklinde okuyoruz. Havva’ya göre Adem anlamsız, tembel ve asabiyete meyillidir; statükonun devam etmesi onun için yeterlidir. Onun umursamazlığı ve vurdumduymazlığı yüzünden Havva umutsuzluğa kapılır ve bazen yalnızlığa gömülür. Ama Adem’e göre de Havva işgalci, her şeye burnunu sokan ve asla susmayan işgüzarın tekidir. Asla. Adem üç ayrı zamanda o günün girişine kısa ve öz bir “Köşeme çekildim,” yazar…
Adem ile Havva’nın Güncesi
Adem ile Havva’nın GüncesiMark Twain · İthaki Yayınları · 20215,4bin okunma
216 syf.
Puan vermedi
Adem ve Havva'nın günlüğünü anlatıyor. Erkek aynı erkek sıradan ve düz mantık. Kadın aynı kadın kompleks, araştırmacı ve sorgulayıcı. Yaratılıştan beri ikisi de evrilememiş. Eğlenceli ve mizahı dokunuşu tam kıvamında. Şeker tadında bir kitap. Yatırım tavsiyesidir.
Adem ile Havva'nın GüncesiMark Twain · Nora Kitap · 20175,4bin okunma
Cennet, O'nun Olduğu Yerdi
Puan vermedi
10 saat sürecek olan bir Mersin-Antalya yolculuğu esnasında okurum diye alıp yolculukta kapağını dahi açamadığım kitap. Uzun yolculukta okumak için alınan hiçbir kitap okunmaz bu yazılı olmayan bir kuraldır. Dağlara bayırlara çimenlere ay çiçeklerine tarlalara seralara dalınıp mütaala edilir. Neyse... Ben bunu neden anlattım? Ben buraya neden çıktım, niçin çıktım? Bundan sanırım 2-3 sene önce Jack London'un Ademden Önce kitabını okuduktan sonra (itinayla tavsiye edilir) insan oğlunun zihinsel fiziksel evrensel gelişim süreçlerine daha bir merak salmıştım. -Ki Ademden Önce kitabındaki rüya mevzusu beni baya baya aydınlatmıştı. Denişik bir algoritma örneğinde sunulmuştu. Sanırım bundan mütevellit nerede bir Ademle Havva vakası görsem bodoslama dalarım mevzuya. Bu kitabın arka kapağını dahi okumadan başlığını görüp almam gibi. Mizahşör Twain'in kaleme aldığı içerisinde çeşitli öykülerin bulunduğu bu yapıt oldukça sürükleyici idi. Yaz sıcağında özellikle nemli bir şehirde yaşıyorsanız (bilen bilir kitap okumak eziyettir) klimayı açıp karşısında keyiflice okuyabileceğiniz bir kitap. Meraklılarına önerilir.
216 syf.
Puan vermedi
Kitabı okul dolayısıyla zorunlu olarak okumak durumunda kaldım. Kitap çok akıcı hızlı bir şekilde ilerliyor ve günlük biçiminde yazılmış. (adı üstünde). Yabancı yazar olması sebebiyle onun ilk insan hakkında yorumu, düşünceleri ve kurgusu benim mantığımla uyuşmadı. Ne çok kötü ne de çok iyi bir kitap diyemem ama diyebileceğim tek şey ne bilgi anlamında ne de düşünce olarak pek bir şey katmadı. Herkese keyifli okumalar dilerim..
Adem ile Havva'nın GüncesiMark Twain · Nora Kitap · 20175,4bin okunma
80 syf.
10/10 puan verdi
Zaman ve mekan ne olursa olsun kadın ve erkek ilişkileri çoğu zaman benzer özellikler taşımaktadır. Bu Adem ve Havva'nın zamanından günümüze kadar gelmiştir. Kitap çok güzeldi, göz açıp kapayıncaya kadar bitti. Hem Adem hem Havva tarafından günlük şeklinde yazılan olaylar, birbirlerini keşfetmeleri, insanoğlunda bulunan tüm hislerin ve değerlerin onlarda bulunmayışından doğan saflıkları gayet yalın ve anlaşılır bil dille bizlere anlatılmış.
Adem ile Havva'nın GüncesiMark Twain · Can Yayınları · 20215,4bin okunma

Mark Twain
Mark TwainYazar · 56 kitap
Mark Twain (asıl adı Samuel Langhorne Clemens) 1835'te ABD'nin Missouri eyaletine bağlı çok küçük bir köy olan Florida'da doğdu. Dört yaşındayken Clemens ailesi başka bir küçük köye, Mississippi ırmağı kıyısındaki Hannibal'e yerleşti. Esnaflık ve avukatlık yaparken politikaya atılan babası on bir yaşındayken ölünce Samuel okuldan ayrılıp bir matbaada çırak olarak çalışmak zorunda kaldı. Ardından ağabeyinin çıkardığı Hannibal Journal adlı yerel gazetede dizgiciliğe başladı. Aynı gazeteye ve Boston'da çıkan mizah dergisi The Carpet-Bag'e mizah yazıları yazdı. Dizgicilikten sıkılınca dört yıl boyunca Mississippi nehrinde çalışan buharlı gemilerden birinde kaptanlık yaptı. Abisiyle batıya gitti; gazete muhabiri olarak çalışmaya başladı. Mark Twain adını ilk kez 1863'te mizahi bir gezi yazısında kullandı. 'Mark Twain' (İngilizcede 'ikiyi işaretle') geminin dibe oturmaması için gerekli su derinliğini ölçen bir gemici terimiydi. 1867'de ilk kitabı The Celebrated Jumping Frog of Calaveras County(Calaveras İlinin En Hızlı Sıçrayan Kurbağası) yayımlandı. 1870'te kısa ve özlü bir biçimde yaptığı konuşmalarıyla ününü tazeledi. Aynı yıl evlenerek Connecticut'ta Hartford'a yerleşti, üç kızı oldu. Çocuklar ve gençlere yönelik en iyi romanlardan biri sayılan Tom Sawyer'ın Maceraları'nın ardından başyapıtı Huckleberry Finn'in Maceraları'nı yazdı. 1880'lerde bir dizgi makinesine yatırım yaptı ama iflas etti. Kitaplarının geliri ve birçok ülkede yaptığı konuşmalarla borçlarını ödeyebildi. 1906'da başladığı otobiyografisini bitiremeden öldü. Başlıca yapıtları: Tom Sawyer'ın Maceraları (1876); Huckleberry Finn'in Maceraları (1884); Adem ile Havva'nın Cennet Günlüğü (1905); Çalınan Taç(1881), Yurtdışında Bir Serseri (1880) , Mississippi'de Yaşam (1883).
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.