2023 8. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2023 00:24
Kitaba başlarken elimden çıksın diye başlamıştım. Bitirirken hayranlıkla bitirdim. Vasıfsız ve amaçsız bir adamın, hiçbir özelliğini geliştirmeden sade yalan dolan ve müthiş bir baskınlıkla koca bir adam olması, bunu takiben yaşadığı hayreti kafa karışıklığı ve sonunda bıkkınlığı kaçma isteği. Oğlu kadar iradeli ve mantıklı olamayan Hayri İrdal’ın basiretsizliği sonunda asla kabullenemediği bir işe sürüklenme hikayesi. Okurken sürekli olarak kitaptaki karakterleri tanıdığım hissine kapıldım. Tüm o yalakalar, şekere dadanan sinekler gibi gelmeleri, ilk yıkılışta terk etmedileri o kadar yaşanmış, yaşanan ve yaşanacak şeyler ki. Ve Halit Ayarcı, seninle nerede ve hangi ad altında karşılaştık çıkaramıyorum ama seninle birkaç defa tanıştığıma yemin edebilirim. Gerçekten çok beğendiğim bir kitap oldu. Bu çarpık düzenin her dönem mevcut olduğu ve maalesef olacağı hissi bir miktar içimi daraltsa da okuyup da görüşümü açtığım için çok memnun oldum. Azıcık tadının kaçmasına razı olan herkese tavsiye ederim.
2023 Okuma Raporları
Saatleri Ayarlama EnstitüsüAhmet Hamdi Tanpınar · Dergah Yayınları · 202352,9bin okunma