2023 75. kitabı
İlk okuduğumdan daha fazla etkilendiğim tekrar okuma listemdeki #portakalkız #okudumbitti Bazı kitapların okunma zamanının olduğuna inanıyorum. Bu kitapta onlardan biri. İyiki tekrar okuma listeme eklemişim. Dili sade ve akıcı fakat bazı betimlemelerin sarsıcı duygusallığından okumaya ara verme olasılığınız yüksek. Onbeş yaşındaki George yıllar önce ölmüş babasının ona bıraktığı veda mektubunu buluyor. Babasının yaşadığı bir aşk hikayesi ve "Eğer sana seçme şansı verilseydi kısacık hayatın ardından öleceğini bile bile yaşamayı kabul eder miydin?" Sorusuyla karşılaşan George bu sorunun, düşünsel dünyasındaki yanıtlarını birleştirerek kitap yazmaya çalışırken okuru, çocukluğundan itibaren yaşadığı güncel olayların hayatını nasıl etkilediği ve yönlendirdiği, varoluş nedenleri niçinleri, yaşamın anlamının An'lardaki ince çizgilerden oluşuna kadar birçok düşünceye sevkediyor. Çocuk klasiği denilse de yaş aralığı gözetmeksizin herkesin okumasını tavsiye edeceğim ender nitelikli kitaplardan. Okuyun okutun.
Portakal KızJostein Gaarder · Pan Yayıncılık · 2021803 okunma