2023 10. kitabı
Sonsuz – Fezile Olkanlı Merhaba Canlarım, Sonsuz kitabını okurken binlerce duyguyu yaşamanızın mümkün olduğunu söyleyerek söze başlamalıyım. Sevgili Fezile Olkanlı ‘ nın kalemi ile bu kitap sayesinde tanıştım ve açıkçası çok mutluyum Kitabın türü fantastik, aşk ve gizemdi. Bu üçlü muazzam şekilde harmanlanmış okuyucuyu içerisine hapseden bir kurgu oluşturulmuştu. #kitabınkonusu Her şey kapısını çalan ve yıllardır görmediği teyzesine ait olduğunu öğrendiği kutu ile başlamıştı. Hazan otuzlu yaşlarda başarılı bir kadındır. Bir gün ansızın teyzesinin ölüm haberini alır. Ve anlamadığı bir şekilde akıl hastanesinden gelen bir adamın eline tutuşturduğu kutudaki, teyzesine ait eşyaları incelerken bulur. Kutunun içerisinde kıyafetin dışında bir günlük ve madalyon bulmuştur. Günlüğe dokunmamak için kendisini zorlasa da merak duygusu ağır basmış ve incelemeye başlamıştır. Okudukları deli saçması gibi gelse de teyzesi evinin bodrumunda sadece madalyon ile açılan bir kapının varlığından ve geçmişe gidilen bir geçit olduğundan bahsetmiştir. Ve bunları yazarken tutarlı olduğunu ve her sayfada anlattıklarını kanıtlarla desteklediğini görür. İnanmak istemez ama kaçamaz da ve en sonunda kendisini teyzesinin evinin önünde bulur. Hazan madalyonu kullandığı andan tam on yıl önceye gidecek, en büyük acısını ve hayatını değiştiren o anı yeniden yaşayacaktır. Geçmişini değiştirmek, sevdiği adamı yaşatabilmek için tüm korkularını yenecek sonuna kadar sınırlarını zorlayacaktır. Geçmişin mutsuzlukları ile gelecek arasında sıkışacak ve acı gerçekler ile yüzleşecektir. #kitapyorumum Yazarın kalemini ve kurguyu çok sevdim. Akıcı, sürükleyici ve merak uyandırıcı bir konusu vardı. Kitabın etkileyici olan kısmı ise geçmiş ve gelecek arasında mekik dokuyan Hazan’ın tüm zamanlarda verdiği akıllıca yaklaşımları, acı verse de doğru olanı yapabiliyor oluşuydu. Fantastik öğelerin işlenişi gizem ve aşkın buna dahil edilişi kitabın su gibi akmasının en büyük nedeni oldu. Açıkçası kitaba doyamadım, biraz daha uzun olmasını isterdim. Karakterlerden Hazan’dan sonra benim en beğendim ise Toprak olduokuyunca ne demek istediğimi anlayacak ve haklı olduğumu göreceksiniz. Tavsiyemdir
Roman-Edebiyat
SonsuzFezile Olkanlı · İnkılâp Kitabevi · 202370 okunma