2023
İnkılâp Kitabevi

2023 121. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2023 03:36
Kitap kapağındaki "zaman ve aşkın sozsuz savaşı" yazısını gördüğümde beni nasıl bir hikâyenin beklediğini çokça merak ettim. Yazarın giriş bölümünde yazdıkları ise merakımı ikiye katladı ve beni hayli düşündürdü. Şimdiki aklım ile geçmişe yolculuk oldukça da cazip göründü gözüme açıkçası, olsaydı güzel olurdu deyip başladım okumaya, öyle kaptırmışımki kendimi kitaba, sabahın olduğunu sabah ezanının sesiyle anladım. Ve kitabın kapağını kapattığımda başlangıçta oldukça cazip görünen zaman yolculuğu artık hiç cazip gelmiyordu ve böyle bir fırsat ile karşılaşsam ardıma bile bakmadan hızla uzaklaşırım dedirtti. "Geriye dönüp bakınca, eğer bu bir film olsaydı başlangıç sahnesi olarak kesinlikle bunu seçerdim diye düşünüyorum: Kadın madalyonu alıp, iki kişinin hayatlarının en mutlu  ve en kötü günlerini geçirdikleri, hatta bir tanesinin canına kıydığı evi aramak üzere yola koyulur....." Sizleri Hazan ile tanıştırmama izin verin. Hazan otuzlu yaşlarında genç bir kadın, yirmili yaşlarında ilk aşkı Mert'i korkunç bir kazada kaybetmiş aradan geçen onca seneye, yaptığı evliliğe rağmen onun ölümünü bir türlü kabullenememiş. O sabah akıl hastahanesinde vefat eden teyzesinin özel eşyaları arasında bulduğu madalyonun hem kendi hayatını hem de pek çok insanın hayatını bu kadar etkileyeceğini nerden bilebilirdi ki... Madalyonun sırrını keşfeden bu genç kadın yaptığı zamanda yolculuklarda kaderin ve zamanın yenilmezliğini ve bazı şeylerin değiştirilemeyeceğini  çok zor yollardan öğrenecektir. Küçücük bir ana yapılan müdahale de, yaşadıkları sonucu Hazan en doğru kararı verecek ya peki sonrası.... Ehh benden bu kadar, devamı ve çok daha fazlası kitapta :-) Bu aralar okuduğum en sürükleyici, ilgi çekici kitaplardan biriydi. Kesinlikle okumalısınız. Ben şimdiden sevgili Fezile OlkanlıFezile Olkanlı
2024 19. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2024 06:55
Hazan, ömrünün büyük bir kısmını akıl hastanesinde geçirmiş teyzesinden kalan eşyaların arasında ruhunu alevlendiren bir madalyon bulur. Durumu garipsediği için madalyonun gizemini çözmek ister. Teyzesinin kaygılı ruh haliyle kaleme aldığı defterin sayfalarını aralamaya başlar. Okuduklarının ardından madalyonu alıp, iki kişinin hayatlarının en mutlu ve en kötü günlerini geçirdikleri, hatta bir tanesinin canına kıydığı evi aramak üzere yola koyulur... Ama yaşayacaklarından habersizdir. Evi bulduğu an kendisini bir zaman paradoksunun içinde bulur. Acı içinde geçirdiği yıllara giderek ilk aşkını kurtarma imkânı vardır. Yani aşkın sarmalında yaptığı bu yolculuk sadece zamanla değil ölümle de girdiği bir savaştır. Acaba bu savaşın galibi kim olacaktır? Geçmişi değiştirmek mümkün müdür? Kitabın konusundan kısa ve öz bahsettiğime göre düşüncelerime değinebilirim. Bahsettiğim yolculuk ya da savaş geçmişe yolculuk gibi gözükse de bence daha fazlasıydı. Kişinin iç dünyasına da yolculuk niteliği taşıyordu. Sonuçta kalp ve zihin arasında kalma durumu söz konusuydu. Verilen kararlar sonucunda atılan her adım kişinin kendisiyle ve yaşanılanlarla da yüzleşmesini sağlıyordu. Tabi ki bunun ağır bedelleri vardı. Hüzünlü olduğu kadar umut veren de bir olay örgüsü mevcuttu. Yazarımızın anlatımını başarılı ve akıcı buldum. Bir obje ancak bu kadar habis ve yakıcı bir hâle bürünebilirdi. Belki de madalyon kalbimizin ta kendisiydi. Okurken bu ve benzeri düşünceler silsilesi bana eşlik etti. Kendime çeşitli sorular sordum. Geçmişte bazı yaşananları değiştirmek beni mutlu eder miydi? Bilemiyorum ama bugün var olan benliğimi sevgiyle kucaklıyorum. Çünkü heybeme yaşanılan olaylardan ve hayatıma giren kişilerden aldığım dersleri atıp yola devam ettim.
Edebiyat & Roman
2023 195. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2023 10:20
Selam Zaman yolculuğuna inanır mısınız? İlk ve tek aşkınızı kurtarmak uğruna ne kadar ileri gidersiniz Bir düşünün bakalım " Aşk tam anlamıyla koşulsuz bir şey değildi galiba. Âşık olunan'ın yanı sıra kendi aşkımızı, âşık halimizi kurtarmak, korumak çabası içindeydik. En nihayetinde âşık olunanı var eden bizim aşkımızdı. Dünyanın geri kalanı için herhangi biri olan o kişi, bizim kalbimizdeki aşk sayesinde başka bir şeye dönüşüyor, büyüyor, anlam kazanıyordu." Hazan yıllar önce ilk ve tek aşkını bir kazada kaybettikten sonra yıkılmış, bütün duyguları da o an ölmüştü sanki. Yaşamına devam edip evlenip boşansa da asla o eski kıza geri dönmemişti. Hala kalbi Mert için atıyordu. Bir gün bir kutu gelir. İçinde ömrünün sonuna kadar akıl hastanesinde kalmış olan teyzesinin eşyaları vardır. Merak edip inceleyince içindekileri bir madalyon ve bir günlük dikkatini çeker. Madalyonun farklı olduğunu eline alınca fark eder... Günlüğü okuyup teyzesini tanımak istediğinde yazılanlar onun hayatını değiştirecektir... Teyzesi madalyon sayesinde yapılan bir zaman yolculuğundan bahseder. Geçmişe doğru bir yolculuk. Bu yazılanlar gerçek midir yoksa bir akıl hastasının zihninin oyunları mı? Siz olsanız ne düşünürdünüz? Toplum anlamadığını , kendinden olmayanı garip bazen de hasta olarak niteler. Teyze de bu durumda olabilir mi? Unutamadığınız tek aşkınızı kurtarmak için delice de olsa yazılanları test eder miydiniz? Hazan'ın yaptığı seçimleri ve sonuçlarını okuduğum bu farklı ve inanılmaz yolculuğu çok sevdim ben . Özellikle de Toprak'ı Zaman ve aşkın savaşında kim kazanacak dersiniz Elime aldığım an büyülenmiş gibi soluksuz okudum kitabı. Öyle akıcı ve güzel bir konusu vardı ki Yazarın kalemine, anlatım tarzına ve hayal gücüne hayran oldum. Gönülden tavsiyedir kitap
Sonsuz
2024 44. kitabı
Geçmişse yolculuk nasıl olurdu hiç bunu düşündünüz mü? Geçmişe yolculuk yapma şansınız olsaydı ya da yapılan hataları , oluşan olayları değiştirmeye çalışır mıydınız? Sonsuz eseri bizi geçmişe götürecek ve iyi mi kötü mü buna siz karar vereceksiniz. Hazan otuzlu yaşlarında evlenip boşanmış ve şuan duygularını bile kaybetmiş birisi olarak karşımıza çıkıyor. Kötü giden bir evlilik , eski eşinin ailesi ve yaşanılan olaylar onu duygusuz biri yapıp , monoton bir hayata sürüklemiş . Kedisi Paspas ile hayatta sadece yaşama mücadelesi verirken bir kutu ile hayatı değişiyor . Hiç görmediği ya da tanımadığı teyzesinin hazin sonunu biliyordu ama onun eşyaları ile öğrendiği gerçekler Hazan'ın bütün hayatını değiştireceğinden habersizdi. Geçmiş dönemde yaşadığı sevgilisi olan Mert'in acı bir kaza sonunda ölmesi , yanlış tercihler ile mücadele ederken artık geçmiş ile yüzleşmek ve geçmişteki yaşanılanları değiştirmeye çalışması onu büyük bir maceraya sürükleyecektir. Kullanılan ip uçları , kendisini bilmediği bir adamın yanında bulması nasıl oldu ? Eserin sonuna kadar merak içerisinde ve ne yapacağını nelere karar vereceğine şahit oluyorsunuz . Karakter analizleri ve olay döngüsü ustaca işlenmiş , kendi içerisinde bölümler halinde bize sunulmuş bu güzel eseri kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Fezile OlkanlıFezile Olkanlı SemraSemra
Roman
2024 30. kitabı
Zaman ve aşkın Sonsuz savaşı Aşka yapılan her yolculuk gibi, geçmişe doğru olanı da bence mucizenin ta kendisi... Diyor yazarımız kitaba başlarken. Ozaman aşkla beraber geçmişe bir yolculuk yapma heyecanı ile okumaya başlamak harika olacak diyip bir başladım , bir baktım kitap bitmiş... Kapılar ardında büyük acılar yaşanırken , insanların gözlerinin önüne hep ihtişamlı bir mükemmeliyetle serilen saray yaşantılarını anımsatan bir Madalyon!... İşte bu sonsuz yolculuğumuzun ana kaynağı madalyon ve bir defter. Bunlar Hazan'a , akıl hastanesinde vefat eden Teyzesinden kalan eşyalardı. Yoksa teyzesinin akıl hastanesinde kalmasının ve kurtulamamasının sebebi de bu madalyonmuydu! Madolyon gerçeği ile aynı sonsuzluk ta kaybolacağını bilebilseydi merakına yenik düşmeden bundan kurtulabilir miydi ki!? Ne var ki çocukluğundan beri önüne geçilmez bu merak duygusu hep vardı. Haza'nın bu deftere olan ilgisi ve madalyonun sırrının peşine düşme iç güdüsüyle,sayfalar arasında yaşanan her anı iliklerime kadar ürpertti ile eşlik ettim... Ama ne var ki Hazan'ın aşkla ilgili hisleriyle, teyzesinin defterindeki cümlelere ve çizimlere bakılırsa madalyonla olan hisleri bire bir örtüşüyordu. Biri aşkın , biri de madalyonun acı verdiğine inanıyordu. Biri madalyonu yok etmek isterken, diğeri madalyon sayesinde aşkını diriltmek istiyordu... Şimdi teyzesinin kaldığı eski evi bulup ,bodrum katına inip madalyonun sırrını çözme zamanıydı. Lefkoşa sokaklarında Hazan ile birlikte evi arayıp bulduk, bodrum katına inmek için geceyi bekleyip korku içinde indikten sonra gelişen olaylarla zihnim arasında savaş vermeye başladım, kitabı elimden bıraktım ama Hazan kadar zihnimi saran merak ile kitabı tekrar elime aldım ve Hazan o madalyonu boynuna geçirdi... Gerçeklerle , gerçek sanılan şeylerin bir birine
2024 22. kitabı
Okunma: 30 Mart 2024 20:27
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere roman tarzında yazılmış bir kitapla geldim Hazan kendi halinde yaşarken eline bir kargo ulaşır. Akıl hastanesinde yatan teyzesi vefat etmiştir ve eşyaları gelmiştir. Bu eşyaların içinde dikkatini çeken şeyler ise bir madalyon ve günlüktür. Günlüğü okuduktan sonra bu madalyonla geçmişe gidebileceğini öğrenir ve ölen sevgilisini kurtarmak için geçmişe gitmeye karar verir. Tüm bu olanlardan sonra birkaç kere geçmişe gitmek zorunda kalır. Farklı hayatlarda vücut bulur. Hayatını değiştirdiğini sansa da başka hayatlara dokunmuştur. Çünkü geçmişe gidip olayları değiştirdiğinde farklı kişilerin de hayatları son bulmuş oluyordu. Peki siz olsaydınız geçmişte neyi değiştirmek isterdiniz? Ben bazı insanların hayatıma gireceği zamanları değiştirmek isterdim hayatıma girmesinler diye. Çok severek ve elimden düşürmeden okuduğum bir kitap oldu. Olay beni içine öyle çekti ki ne zaman başladım ne zaman bitirdim bilemedim. En çok da farklı hayatta onu seven insanı gerçekte bulmasını sevdim. Gerçek sevgi Toprak gibi sevendi. Sizi de Toprak gibi sevenler olsun. Şimdi Toprak kim diyeceksiniz. Onu da okuyunca öğrenirsiniz. Tavsiyemdir Fezile OlkanlıFezile Olkanlı
Sonsuz
2023 15. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2023 06:26
SONSUZ FEZİLE OLKANLI İNKILAP KİTABEVİ Merhabalar Sevgili Kitap Dostları Bugün sizlere daha önce Kırmızı LimanKırmızı Liman adlı kitabını okumuş olduğum Yazar Fezile OlkanlıFezile Olkanlı Hanımın Kaleminden SonsuzSonsuz adlı roman kitabının yorumuyla geldim. Peki ya siz daha önce Yazarımızın kalemiyle tanışmış mıydınız? Eğer cevabınız 'evet' ise  zamanınızı verimli geçirmiş olduğunuzu söyleyebilirim yok eğer cevabınız 'hayır' ise bu verimliliği yakalamak için sizde hemen seçkin kitap mağazalarından  ve #sonsuz adlı kitapları temin ederek işe başlamanızı öneririm. Hadi o zaman şimdi yorumumla az biraz #sonsuz kitabının içeriği hakkında bilgi vereyim size. Yazarımızın kalemi o kadar akıcı ki kaleme almış olduğu tüm eserlerinde kurgusuyla okura heyecan dolu anlar yaşatıp okurunu son sayfasına kadar sürüklemeyi başarıyor. Peki ya siz daha önce Yazarımızın kalemiyle tanışmış mıydınız? Eğer cevabınız 'evet' ise  zamanınızı verimli geçirmiş olduğunuzu söyleyebilirim yok eğer cevabınız 'hayır' ise bu verimliliği yakalamak için sizde hemen seçkin kitap mağazalarından Kırmızı LimanKırmızı Liman ve SonsuzSonsuz adlı kitapları temin ederek işe başlamanızı öneririm. Hadi o zaman şimdi yorumumla az biraz      SonsuzSonsuz kitabının içeriği hakkında bilgi vereyim size. #yorumum Kitabımızın baş karakteri otuzlu yaşlarında evliliği yeni bitmiş, genç ve başarılı bir mimar olan Hazan adında bir kadındır. Bir sabah kapısı çalınır, kapıyı açan Hazan karşısında hiç tanımamış olduğu yıllar önce şizofreni teşhisi konulan teyzesinin kaldığı tesiste çalışan bir adamla karşılaşır. Görevli, Teyzesi Necla Hanımın vefat ettiğini ve ondan geriye kalan eşyalarını  Ayla Hanıma vermek üzere evine gittiğini ama onu evinde bulamayınca da  komşudan aldığı adres ile oraya gittiğini belirterek yere bırakmış olduğu koliyi Hazana gösterir ve teslim aldığına dair imza
İnceleme
2023 219. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2023 19:16
Fezile OlkanlıFezile Olkanlı #kırmızıliman ile tanıştığım ve tüm kitap boyunca ensemden aşağıya doğru inen ürpertinin hiç eksik olmadığı, gizem olayının hakkını veren bir yazar.Ve şimdi ikinci kez #sonsuz kitabını okuyunca dedim ki hakikaten bu kadın #gizem ögesini feci iyi kullanıyor. Bu kitapta da sahnelerin gerçekliğinden ürpere ürpere okudum ve az sonra anlayacaksınız evet pek çok yerde elimin yandığını hissettim adeta.Akıl hastanesinde ölen teyzesinden bir kutu getirirler Hazan’ın kapısına. Hazan bize olan biteni otuz yaşın aklıyla yirmi yaşında anlattığını söyleyince zaten en baştan “Ne oldu da on yaş büyüdü bu kız ?” diye merak ederek alıyorsunuz kapıya gelen kutuyu. Biliyorum en sevdiğimiz şey böyle eski kutuları açmak ama Hazan önce teyzesini anlatıyor hemen bize kısacık. Zaten öyle uzun uzadıya anlatılacak bir hayat da değil ki. Çok sevdiği kocası ile mutlu bir hayat yaşayan Necla teyzesi, bir süre sonra çok garip davranmaya başlıyor. Bu gariplikler en son evlat diye bildikleri köpeklerini asarak öldürmeye kadar gidince de olan bitene dayanamayan Mehmet enişte de intihar ediyor. Ve sonrasında Necla Teyze #şizofreni teşhisi ile akıl hastanesine yatırılıyor. Hazan’ın hafızasında Necla Teyze , annesi ile mecbur kalarak gittiği akıl hastanesi ziyaretinde gördüğü parmaklıklar ardındaki kadından ibaret. Hiç tanımadığı bu kadının hayatın özeti olan bu kutuyu çekinerek açıyor Hazan.Bir iki özel eşyası, bir iki aşk romanı, birkaç eski defter ve kutu içinde bir madalyon çıkıyor. İşte o madalyonla beraber Hazan’ın hayatına baştan aşağıya gizem dahil oluyor o geceden sonra. Önce madalyonun sıcaklığı ve sonra teyzenin defterlerine yazdıklarından aldığı notların ısınması ve teyzenin evin bodrumunda olduğundan bahsetti o güç kaynağı ile geçmişe açılan kapı.Şimdi ne yapacak Hazan?
2023 51. kitabı
Hayatınızda geçmişle ilgili değiştirmek istediğiniz birşey varsa ve bunun için elinize bir şans geçse ne yapardınız heleki bu ölümü gözlerinizin önünde olup hiçbir şey yapamadığınız hayatınızın aşkı ise.. Hazan'da ömrünün büyük bir kısmını akıl hastanesinde geçirmiş ölmüş teyzesisin geride bıraktığı madalyonun sırrının peşine düşüp sırlarla dolu teyzesinin harabe haline gelmiş evine gider.Boynuna taktığı madolyonla evin bodrum katında başlayan zaman yolculuğuna çıkacak Hazan için ya aşkını ölümden kurtaracak,yada o günün olması gerektigi gibi kalmasına karar verecekti. Hazan bu yolculukta teyzesi ile ilgili gerçekleri öğrendiğinde yine kadına dair istismar önümüze çıkıyorki buda yine içimizi yakan acı bir durum:( Sizde Hazan'ın sırlarıyla, aşklarıyla,pişmanlıklariyla dolu bu yolculuğuna dahil olmak için keyifle okuyacağınız kitaba davetlisiniz. Her Ay Okuyanlar KulübüHer Ay Okuyanlar Kulübü
Roman
2023 10. kitabı
Sonsuz – Fezile Olkanlı Merhaba Canlarım, Sonsuz kitabını okurken binlerce duyguyu yaşamanızın mümkün olduğunu söyleyerek söze başlamalıyım. Sevgili Fezile OlkanlıFezile Olkanlı ‘ nın kalemi ile bu kitap sayesinde tanıştım ve açıkçası çok mutluyum Kitabın türü fantastik, aşk ve gizemdi. Bu üçlü muazzam şekilde harmanlanmış okuyucuyu içerisine hapseden bir kurgu oluşturulmuştu. #kitabınkonusu Her şey kapısını çalan ve yıllardır görmediği teyzesine ait olduğunu öğrendiği kutu ile başlamıştı. Hazan otuzlu yaşlarda başarılı bir kadındır. Bir gün ansızın teyzesinin ölüm haberini alır. Ve anlamadığı bir şekilde akıl hastanesinden gelen bir adamın eline tutuşturduğu kutudaki, teyzesine ait eşyaları incelerken bulur. Kutunun içerisinde kıyafetin dışında bir günlük ve madalyon bulmuştur. Günlüğe dokunmamak için kendisini zorlasa da merak duygusu ağır basmış ve incelemeye başlamıştır. Okudukları deli saçması gibi gelse de teyzesi evinin bodrumunda sadece madalyon ile açılan bir kapının varlığından ve geçmişe gidilen bir geçit olduğundan bahsetmiştir. Ve bunları yazarken tutarlı olduğunu ve her sayfada anlattıklarını kanıtlarla desteklediğini görür. İnanmak istemez ama kaçamaz da ve en sonunda kendisini teyzesinin evinin önünde bulur. Hazan madalyonu kullandığı andan tam on yıl önceye gidecek, en büyük acısını ve hayatını değiştiren o anı yeniden yaşayacaktır. Geçmişini değiştirmek, sevdiği adamı yaşatabilmek için tüm korkularını yenecek sonuna kadar sınırlarını zorlayacaktır. Geçmişin mutsuzlukları ile gelecek arasında sıkışacak ve acı gerçekler ile yüzleşecektir. #kitapyorumum Yazarın kalemini ve kurguyu çok sevdim. Akıcı, sürükleyici ve merak uyandırıcı bir konusu vardı. Kitabın etkileyici olan kısmı ise geçmiş ve gelecek arasında mekik dokuyan Hazan’ın tüm zamanlarda verdiği akıllıca
Roman-Edebiyat

Fezile OlkanlıYazar · 2 kitap
2013 yılından beri özel kliniğinde uzman klinik psikolog olarak çalışıyor. Aynı zamanda Uluslararası Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Derneği yönetim kurulunda görev alıyor. Lisans eğitimini 2007-2011 yılları arasında Southampton Üniversitesi'nde Psikoloji alanında, yüksek lisans eğitimini ise 2011-2013 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında tamamladı. 2013 yılında uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra özel kliniğinde klinik psikolog olarak çalışmaya başladı ve ağırlıklı olarak yetişkinlerle çalışıyor. Bilişsel Davranışçı Terapi alanında Uzman Uygulayıcı unvanını aldığından beri, klinik uygulamalarında kullandığı temel tedavi yaklaşımı Bilişsel Davranışçı Terapi'dir.