···Okunma: 07 Haziran 2023 22:47 BİR KEDİ BİR ADAM BİR ÖLÜM
Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm kitabının yorumuyla sizlerleyim. Kitabın ön sözünde, yazım aşamasının yaklaşık 25 yıl sürdüğünden bahsediliyor. Livaneli'nin ilk göz ağrısı olmasına rağmen baya uzun bir süre ara vererek yazdığı bir kitap. Tabii Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm'e ara verdiği dönemde Engereğin Gözü kitabını yayınlamış. Bırakıp yeniden başladığı dönemde ise beğendiği bölümler kalmış beğenmediklerini ise çıkarmış ve yeni bölümler eklemiş.
Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm kitabından bahsecek olursam; Bir Stocholm hikayesidir. Çeyrek yüzyıl sonra kaldığı yerden yeniden yazılmaya başlanmış bir kitap. Sami Baran, dokuz yilidr Stocholm'de siyasi mülteci olarak yaşıyor. Siyasi sığınma talebi için gittiği Polis Merkezinde ise ilk pişmanlığını yaşadı. Ankara da okuduğu dönemde, etkisinde kaldığı Norveçli Knut Hamsun'un "göçebeler diyarı değildi İskandivanya," dediğini animsan gibi oldu.
İskandivan kültürden izler taşıyan ve Sami'nin hatıralardan kurgulanılarak yazılmış bir eser. Fransızca'ya çevrilmeden önce ise Livaneli tarafından yeni eklemler yapilmis ve bugünkü halini almış. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar
#okudumbitti #kitapyorumu #kitaptanalıntılar #arkakapak #erdeminkitapligi #birkedibiradambirölüm #zülfülivaneli #doğankitap #sayfa203