Mehmet Rauf'un Eylül, Ferda-yı Garam ve Genç Kız Kalbi kitaplarından sonra okuduğum dördüncü kitabı.
Ahlaki açıdan serbest birer hayat süren, üç kız kardeşin kuzeni olan Müjgan ve ona ilk görüşte, karşılıksız bir aşkla bağlanan, Pertev'in hikayesini okuyoruz kitapta. Üç kız kardeşin ahlak anlayışının tam tersidir Müjgan.
(Dikkat spoiler)
Pertev, bu kadar ahlak fakiri insanlar yanında, böylesine namuslu bir kız olmasına şaşırmıştır belki de. Müjgan'ın verdiği red cevapları, kaçmaları kısacası bu aşkın zorluğu, Petev'in tutkusunu büyütür. Aslında Müjgan'ın bu sert tavrı, kuzenleri gibi bir yapıda ve yaşayışta olmadığını göstermek için, erkeklere karşı ördüğü bir koruma duvarıdır.
Gün geçtikçe Müjgan Pertev'in çevresinde oluşuna alışır. Sonunda bu yoğun ilgiden hoşlandığının farkına varır. Pertev'in niyetinin de kötü olmadığını anlayınca yumuşar ve evlenme teklifi gelmesiyle mutlu son :))
Kısacık güzel bir hikaye. Güzel ahlak ve saf sevgi her dönemde değerlidir...