Puan vermedi·470 syf.····Okunma: 10 Haziran 2023 23:07 Mustafa Kemal Atatürk.
Dünya'nın takdir ettiği, pek çok ülkede, inklaplarının sevilip sayıldığı, heykelinin bulunduğu bir lider.
Ama onu en çok ötekileştiren, uğruna hayatını adadığı Türk milleti.
Mustafa Kemal'i yobazlar sevmez. Sevemez.
Yobazdan kastım Müslüman olması değil.
İnancına körü körüne bağlı olup karşıt fikirlere kapalı olan kişiye yobaz denir.
Ateist de yobaz olabilir Hristiyan da.
Benim bahsettiğim Müslüman yobazlar.
Çünkü bunların hayatları din istismarı üzerine kuruludur.
Okumayan, sorgulamayan, herhangi bir zıt fikire tahammülü olmayan insanlar kümesine girer bu Teistler.
Atatürk'ün dine bakış açışı nasıldı?
Din düşmanı mıydı?
Osmanlı’da medreseler bilim ve akıldan uzaklaştıktan sonra ezbere dayalı dini eğitime yönelmiş ve maalesef bol miktarda yobaz yetişmiştir. Medrese öğrencileri askere gitmezdi. Medrese bittikten sonra da milleti uyutarak hayatlarını devam ettirirlerdi. Atatürk’ün medreseleri kaldırması yobazların içine sindiremediği bir konudur.
Atatürk hiçbir zaman dine karşı olmadı. Atatürk dini siyasete ve şahsi çıkarlarına alet edenlere karşı idi. Atatürk’ün Ankara müftüsü ve ilk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi’ye ne kadar saygılı davrandığı ve değer verdiği ortadadır.
Atatürk, gençliğini Osmanlı'nın parçalanmasını önlemek için adadı.
Fakat kendisini "Osmanlı Torunu" diye adlandıran büyük bir kesim Atatürk'e düşman.
Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını şeffaf ve ayrıntılı bir şekilde öğrenmek isterseniz bu kitap işinizi fazlasıyla görecektir.