beraber bir yola çıkan iki isim Kinyas ve Kayra tek hedef: zihinsel ölüm.
2023 1. kitabı
spoiler içerir :) bu kitaba bir şans vermek artık boynumun borcuydu :) yeraltı edebiyatı sevmeyen okurken zorlanan biri olarak kitabın ilk 100 sayfasında defalarca bırakmak istesem de sabırla okumaya devam ettim. beynim karıncalanmaya başlayınca her şey yoluna girdi gibi bir şey oldu aslında. sonlara doğru biraz gereksiz uzatma yapıldığını fark ettim akıcı da olsa sürekli aynı şeyleri okumak bazen sıkıcı gelebilir. keyifle okudum diyebilirim ama. hepinize iyi okumalar diliyorum. kinyas; yazarın 'Kinyas' kısmını anlatırken kullandığı kısa, dolambaçsız cümleler Kinyas'ın ta kendisiydi. Kimseyi görmek istememesi, kimseyle konuşmak istememesi kendini bulmak istemeyişinden kaynaklıydı. Hem kendinden geçmek istemediği için asla uyumayan hem de kendini kaybedecek kadar içen isimdi Kinyas. Yaşadığı onca şeye rağmen gitmenin iyileştirici yanına inanmıştı bir zamanlar. çünkü 'gitmek' kararını aldığı zaman ilk kez Kayra'yı incelemiş ilk kez görmüştü. evet uzun yıllar yanında duran arkadaşını ilk kez görmüştü. çünkü bakmak görmek değildi her zaman. Kayra; o aslında bedenlerine sahip olduğu kadınları dövmüyordu. beyninin her bir zerresine işlenmiş düşünceleri, kaygıları dövüyordu. Ağır uykusu, çevresinde gelişen bütün gürültülere kayıtsız kalması bunun bir kanıtıydı. kendi benliğinin var oluşuna duyduğu pişmanlığı bütün kadınların tatmasını istiyor bunu yaparken de tanıdığı bütün vücutlara en acı imzasını bırakıyordu. hem herkes onu tanımalı hem de herkes onu tanıdığı için pişman olmalıydı. okul yıllarında yaşadığı zihinsel bunalım ile beyni onu delirmiş olduğuna ikna etmişti çoktan. bir gece evet bir gece bütün gecelerden farklı olarak o gümüş başlı deri kemeri, kusursuz vücutlu kadına değil kendi vücuduna vurmaya başladı. bu, duygulardan yoksun Kayra'nın kendini hissetmesinin, duymasının bir başlangıcı olabilirdi. Kinyas gidince tek hedefleri olan "zihinsel ölüm"ü tek başlarına ayrı ayrı yerlerde gerçekleştirebilecekler miydi acaba ?
Kinyas ve KayraHakan Günday · Doğan Kitap · 202535,4bin okunma