2023 8. kitabı
Şimdiki gençler türkü söyleme çağını gerçekten değerlendirebiliyor mu? Yoksa kendilerine dayatılan bir sistemde ruhları mı çürüyor? Kahramanımızın adı Üzüm. En deli çağlarında bir genç kız. Yıllardır dershaneye gönderiliyor. Biraz fazla sohbet etse kardeşiyle, biraz fazla uyusa yatağında, biraz fazla oyalansa duş alırken dünyanın en kötü, en ayıp şeyini yapmış gibi muamele görür.. Her zaman ders çalışmalıdır. Annesi ve babası kızlarının doktor olma hayaliyle yanıp tutuşurlar tutuşurlar da bakalım Üzüm doktor olmak istiyor mudur? Aa ama doğru ya ona soran olmadı çünkü bu hayat onun değil, çünkü babası fazla mesai yapıyor ve annesi canını dişine takıyor sırf o doktor olsun diye. Öyle ya doktor olunca hava atılacak bir halası ve komşuları var Üzüm'ün ! Peki Üzüm sınavı kazanabilecek mi? Onu bu yolda neler bekliyor? Bütün bunları öğrenmek için kitabı okumalısınız. Gençlerin sorunlarına ışık tutup ses olmuş Muzaffer İzgü. Onların da birer birey olduğunu ve isteklerinin önemli olduğuna, üzerlerine ne kadar büyük bir yük yüklenildiğine değinmiş. Ben çok beğenerek okudum. Tavsiye ederim. Kaçak Kız Muzaffer İzgü
Kaçak KızMuzaffer İzgü · Bilgi Yayınevi · 2005181 okunma