Tuluyb

@tuluy
2023 45. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2023 20:37
Balık olacağım ben, duyuyor musun dede, balık olacağım ve yüzüp gideceğim buralardan..." Anne babası tarafından terkedilmiş, dedesi ile yaşayan 7-8 yaşlarında küçük bir çocuğun kısa süren ama efsaneye dönüşen hüzünlü hikayesi. Bu çocuğun kitapta adı bile yok. Sadece çocuk. Yalnız ve hayalperest bir çocuk. Dedesi, onu sevmeyen  ninesi, çocuğu olmayan  halası ve halasının kötü kalpli eşi ile yaşamaktadır . Dedesi dışında kimse onunla ilgilenmemektedir. Bu yüzden dedesinin anlattığı  efsanelere inanmaktadır. Yalnız olduğu için doğadaki her şeye; ota, ağaca,  taşa, çantasına isimler takıp,  onlarla konuşup,  oyunlar kurmaktadır.  Tek oyuncağı eski bir dürbündür. Dürbünle Isık- Göl 'e bakıp,  geçen beyaz gemileri izlemektedir. Bir gün balık olup  , yüzerek o beyaz gemiye ulaşmayı hayal etmektedir. Bakalım  hayallerini gerçekleştirebilecek mi "Merhaba Beyaz Gemi, ben geldim." diyebilecek mi Yalnız ve arkadaşsız bu küçük çocuğun yaşadıklarını ve destansı hikayesini merak ediyorsanız  mutlaka okuyun derim.
Roman-Edebiyat
Beyaz GemiCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202387,6bin okunma