2023 94. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2023 16:50
Her insanın içinde bir mecbur kurdu, bir İnce Memedlik, bir Köroğluluk kurdu var. Köroğlu gitti İnce Memed geldi. İnsanoğlunun içinde bu kurt oldukça insanoğlu ne olursa olsun yenilmeyecek. Mevcut düzene çomak sokan, ağaların, devlet adamlarının, beylerin korkulu rüyası olmaya devam eden İnce Memed, ikinci kitaptaki umutsuzluğunu serinin üçüncü kitabında bir nebze de olsa kenara bırakıyor. Çünkü Abdi Ağa gitse Hamza, Hamza gitse Ali Safa Bey, Ali Safa Bey gitse yerine başka biri gelecekti. Ağaların, beylerin zulmünü sürdürecek birileri hep olacaktı bu dünyada. Ama İnce Memed gitse yerine on, yüz, bin İnce Memed daha gelecekti. Çünkü ağalar az, fukaralar çoktu. Ve bir gün gelecek bu düzen değişmeliydi. Peki tek başına İnce Memed'in gücü buna yetecek mi? Gerçekliğin varolduğu destansı bir masaldı İnce Memed... Kitabı okurken düşmanlara olan kızgınlığımı, insanların adiliğine olan şaşkınlığımı ve İnce Memed in destansı hikayesini kelimelerle anlatmam olanaksız. İnce Memed gibi eşsiz bir eser üzerine kelam etmek de haddim değil. Ama şunu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki herkes ama herkes bir gün mutlaka bu muhteşem İnce Memed serisini okumalı ve okurken bol bol düşünmeli.. 2023 yılında İnce Memed ile daha çok insanın yolunun kesişmesi dileğiyle... Keyifli okumalar diliyorum..
İnce Memed 3Yaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202326,3bin okunma