·224 syf.····Okunma: 20 Haziran 2023 11:52 Beyin gökyüzünden bile engindir.
İkisi yan yana gelecek olsa
Beyin alır içine göğü de seni de.
Beyin denizden bile derindir.
Buluşsalar mavi derinlikte
Biri diğerini yutar.
Kovalarca suyu çeken sünger gibi
Düşünceleri ve davranışları yönetir
Ve evrenin bütün sırlarını saklar
İncelemeye Amerikalı şaire Emily Dickinsona ait bu şiiri biraz değiştirerek başlamak istedim. Gerçekten de şiirde yazıldığı gibi "Kovalarca suyu çeken sünger gibi" ve "evrenin bütün sırlarını saklar" okuduğum bu kitapta o kadar muazzam bilgilerle tanıştım ki, nerdeyse çoğu cümlede "yaa demek bu yüzden böyleymiş" diye geçirdim içimden. Kitabı okuduktan sonra şu farkındalıkla yüzleştim, aslında kalpsiz dediğim insanların davranış şekillerinin hiçte kalpsizlikle alakası olmadığını, aslında beynin bizden bağımsız çalışan kısmının (limbik) kişide ne kadar büyük etkiler bıraktığını bu etkileri kalpsizlik olarak adlandırdığımı anlamış oldum. (Cümleyi devrik yazmış olabilirim biraz :) ) Kitabı okudukdan sonra karşı cinsi artık daha farklı anlıyorum daha bir yapıcı, ılımlı olmaya başladı düşüncelerim. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi henüz karar veremedim :)
öğrendiğim en tuhaf bilgilerden biri de beynimizinde bir cinsiyeti olduğuydu ki, bir kadın erkek beynine ve bir erkekte kadın beynine sahip olabilirmiş.. Kitap ikinci kez okuyacağım kitaplar arasında yerini aldı ki tekrar bir kitabı okumak veye tekrak bir filmi izlemek nadiren yapacağım şeyler. İki cinsinde bir birini daha iyi anlaması için okunması gereken bir kitap. Emin olun okuduktan sonra şimdiki sahip olduğunuz düşünceler bir hayli değişecek iyi yönde... Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar