Puan vermedi·622 syf.····Okunma: 05 Haziran 2023 00:55 Oblomov, Rusya'da soylu ve çiftlik sahibi bir ailenin oğlu olan Oblomov'un hayatını anlatıyor. Oblomov'u okurken kitabın üslubundan, dilinden hic sıkılmadım bazı klasikleri okurken betimlemeler ve dilin ağır oluşu beni yorar Oblomov'da böyle olmadı. Ancak Oblomov'un üşengeçliği beni sanki onun yanındaymışım gibi kâh sinirlendirdi kâh sıktı ve Kitabı bitirince farkettim ki oblomov gibi olmak hatta etrafımda onun gibi birilerinin olması benim en büyük korkularımdan biri, bazen de acaba bnde Oblomov gibi miyim diye sordum kendime. Kitap bu açılardan insanin kendisiyle yüzleşmesini sağlıyor. Kitabı okurken her an Oblomov'un harekete geçmesini bekledim oysa Oblomov'u aşk bile harekete geçiremedi işte o zaman anladim Oblomov tembel değildi tembelliğin çok ötesinde onun yaşama biçimiydi bu, çünkü onun ailesi ve aile eşrafı da böyle yaşıyordu ve ona başka bir yaşayışı hiçkimse öğretmedi kendisi de yeni bi hayatı keşfedemeyecek kadar Oblomovdu. Kitabın sonu oldukça üzücüydü son ana kadar Oblomov icin bişeylerin değişmesini bekledim ama olmadı tıpkı gerçek hayatta da olduğu gibi.