" Ve gurur, kaybedenlerin,acizlerin maskesiymiş,
Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış,
Yüreğimde sevgi bulduğumda anladım..”
Can Yücel
Bennet ailesi ve beş kızı ; Elizabeth, Kitty, Lydia, Marry ve Jane..
Bayan Bennet’in tek arzusu kızlarının iyi bir evlilik yapması..
Çünkü Bay Bennet öldükten sonra kızlarının mirastan yararlanamayacakları ve mirasın yeğeni Bay Collins’e kalacak olması.. Bu yüzden çare olarak evlilik yolu..
Bay Bingley ve Bay Darcy'in bulunduğu baloda doğan aşk..olayların gelişmesi..
İlk Bingley ve Jane aşkı gibi görünse de daha sonradan Darcy ve Elizabeth aşkı öne çıkıyor..
Dönemin zihniyetini, yaşayış biçimlerini, kibir ve gururu dize getirebilecek tek gerçeğin aşk olduğunu anlatan bir eser..
Gurur için aştan vazgeçilir mi ? Aşkın getireceği mutluluk mu yoksa gururun doğuracağı sonuçlar mı ? Aşk insandaki gurur halini değiştirebilir mi ? Aşk, gururu yenmeyi öğretebilir mi ?
Aşkta gururun olmadığını gurur varsa aşk olmayacağını gösteren güzel bir eser. Eğer birisi kaderinse araya zaman mesafe hatta insanlar girse bile yine seni bulur.. ilk hissettiğin duygular aynı kalır değişmez. Okurken bazı kısımlar beni düşündürdü. Bay Darcy karakterini ilk zaman sevmesemde sonradan çok sevdim ön yargılarımı kırdı. Dönem farklı karakterlerle, konuşmalarla ve olaylarla çok güzel yansıtılmış. Okurken o dönemin içindeymişim gibi hissettim.
Aşk ve GururJane Austen · Can Yayınları · 201897,9bin okunma