İnsanlar kitabı bana kendimi defalarca sorgulayıp düşünmem gerektiğini tekrardan bana hatırlatan sade ve akıcı bir anlatımı olan kitaplardan biri oldu. Bana etkisi bir süre geçmeyecek diyebilirim.
Çünkü anlatılanlar hepimizi derinlerdeki sorunlarımız ,sorularımız için bir yol döşüyor ruhumuza.Ve o yolda her zaman mutlu olamıyoruz ama bazı gerçeklerle yüzleşmek için düşünürek dahi olsa acı çekmeliyiz ki hissetmeliyiz.
Gelelim konuya kısaca değinmeye. Konu başka bir üstün ırktan gelen kimsenin insanlığın gelişmesini önlemek amacıyla gelmiş olmasını ve bunun sonucunda her ne kadar insanları eleştirse de insanların da özünde iyi olduğunu duyguları olduğunu ve bunları gördükçe kendisi de insanlar gibi hissetmeye başladığını anlatır. Ve görevini tamamlayamaz. Görevi de matematikteki bir hipotezi ispatlayan kişiyi ve onunla bağlantılı kişileri öldürmek. Tabi en sonunda bunu yapamaz. Gözcü dedikleri kişiler onu geri alır.yerine başkasını gönderir. Sonra o gelen kişiyi alt etmek için elinden geleni yapar üstelik oğluyla!
Bu durumun sonucunda eşi çocuğu büyük şaşkınlık içerisinde olur ve bir süre uzaktan dururlar.
İnsanlar