Kitap beni çok hazırlıksız yakaladı zaten benim için çok kutsal olan bir eserdi yıllarca okumayı beklediğim kitabı bugün bitirmiş oldum bununla birlikte aklımda tonlarca soru var hasan sabbah benim için dünya üzerindeki en zeki adamlardan biri uyguladığı strateji birkaç insanın hayatına mahal olmuş olsada hayranlık bırakıyordu gerçek hayata indirgendiğinde de aynı sonuca varırdık örneğin bizi aşk vaadiyle kandıran birini düşünün size onunla birlikte olduğunuz zaman zarfınca dünyanın en büyük mutluluk ve sevgisini vereceğini söyler gerçekte asla sahip olamayacağı şeyleri sizin önünüze sunulacağına dair yeminler eder. Ne zaman siz bun inanıp onun yolundan gidersiniz işte sonunuz süleyman dan farksız olur. Neden mi süleymani örnek verdim çünkü kalbine hançer saplayan oydu ve sözgelimi aşka geldiğinde de kendini ilk kalpte gösterir yani demem o ki size sunulan vaatlere ve sözlere çok dikkat etmeniz birşeyin doğruluğundan her zaman şüphe etmeniz şahsi konuşacak olursan benim şüphe duymadığım tek şey ölümdür. Diğer herşeye şüpheyle bakarım bu yüzden etrafımda ne kadar insan olsada ibni sabbah kadar yalnızım. Kitabı bir kez daha okumayı düşünüyorum bana çok farklı bakış açıları sunacağına eminim ve bu yüzden sizede hayatınızda kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik ömrünüz boyunca bir kere bile olsa bu kitabı okumak.