2023 29. kitabı
Kumru,Uraz,Eren,Nisan,Bulut beş farklı genç..Hayattan aldıkları darbelerle ile aslında yollarını kaybedip, kendi enkazının içinde kalmış beş genç.. hepsinin yolu “Enkaz Altındakiler” adlı bir televizyon yarışmasına başvurmalarıyla kesişiyor.Bu yarışma platformunda yaşadıkları olaylar, beklenmedik gelişmeler ile hepsinin hayatını derinden etkileyecek ve hiç tahmin edemeyecekleri olaylarla karşılaşacaklar.. 500 sayfaya yakın olan bu roman; yazarın kendisinin ve romanın baş karakteri Kumru Sonat’ın anlatımıyla iki şekilde aktarılıyor.Karakterlerin tek tek hayatları ve yarışma içinde yaşananlar son ana kadar romanı merak ettirerek sürükleyici kılıyor. Roman da klişelerin olması can sıksa da; mesela illa aşka bağlanması ya da karakterlerin yapısı; komik çocuk, zeki, sanata düşkün, kendi ayaklarının üstünde duran ama bir o kadar sakar ve aciz olan baş karakter kız,fiziksel olarak çok güzel ama aptal olan “sarışın kız”,kaslı,cool ve aşırı korumacı,yakışıklı baş erkek karakter… Çerezlik olarak tanımlayabileceğimiz bir solukta okunabilen bu roman aslında çıkış noktasıyla ve konu olarak çok güzel olsa da sonrasında tam boşlukları dolduramıyor. Bir yandan “Squid Game” tarzı kaybolmuş insanların herşeyi kabullenirim mantığı ile yapılan bir yarışma orijinalliği de bozuyor. Kumru’nun kendi iç hesaplaşmaları ve yaşadığı duygu gel gitleri, psikolojik olarak hoş olsa da tahliller daha derine dönüşebilirdi diye düşünüyorum… Sonuç itibarıyla birşey beklemeden keyifle okunacak bir roman..
Enkaz AltındakilerBeyza Alkoç · İndigo Kitap · 20227,5bin okunma